10 redenen om naar Rebel Against Skincancer te gaan

Het spikslinternieuwe hippe Rebel Rebel Hostel is 11 februari decor van een knus winterfestival dat in het teken staat van Rebel Against Skincancer: de internationale campagne tegen huidkanker van Spot the Dot.

Het hostel is een oase te midden van de gure omstandigheden die meneertje februari met zich meebrengt. Je vindt er zeecontainers met mayo en live muziek met friet. Nog meer goede redenen om de twijfelaars en naysayers te overtuigen, hebben we op een rijtje gezet.

1. Goede voornemens

Je begon 2017 vol met goede voornemens. In het nieuwe jaar zou alles anders worden, maar je hebt de sportschool nog weinig van binnen gezien (en geroken). Bovendien zat je na twee weken alweer met een pakje peuken in de kroeg, om daarna een diagonaaltje te trekken bij de Febo. Goud bezig jong.

Gooi het eens over een andere boeg in 2017 en steun een goed doel. Het enige wat je hoeft te doen, is komen en bier drinken. Win win!

2. Kanker = shit

Omdat huidkanker in de top drie staat van meest voorkomende kankertypes onder jongeren en veel daarvan zijn zich hier helemaal niet van bewust. Twintigers checken het minst vaak de huid, terwijl vroege detectie van verdachte plekjes de overlevingskans enorm vergroot. Niet zo logisch dus.

Kortom: Het is fakkin’ belangrijk dat we allemaal onze huid regelmatig checken en zorgen dat iedereen dit weet.

3. Ben ik nog wel een rebel?

De laatste keer dat jij je een rebel voelde, was toen je als peuter in de zandbak een kattendrol likte of Smells Like Teen Spirit op de xylofoon speelde. Laten we kijken of er nog iets van een punk of een rebel diep verstopt zit in de burgerlijke corporate slave die je geworden bent.

Begin weer even rustig in de aanloop naar het festival. Fiets een stukje over de stoep ofzo. Kom op, het is voor een goed doel.

 4. Street art is best wel sick

Michel Velt en anderen gaan live aan de slag met graffiti. Glühwein in je knuistje en kijken hoe de meesters met hun bussen in de weer gaan, is tof. Mocht het dan te koud worden, dan kun je binnen een mini-expositie bekijken van “art against skincancer” prenten. Een beetje kou: laat dat de prent niet drukken.

Wall art: Michel Velt

5. Taggen voor het goede doel

Grappig wel, die street art, maar dat kan toch iedereen? Het mooie is: dat mag ook iedereen. Pak zelf een marker om je diepste, meest complexe emoties te visualiseren. Toon je ziel aan de buitenwereld. Je naam of een smiley mag natuurlijk ook.

6. Nieuwsgierig naar dit hippe nieuwe hostel

Ach, je was toch al benieuwd hoe dit gloednieuwe hostel eruitziet. Hoe slapen mensen in zeecontainers? Ruikt het nog naar suikerbieten op het voormalige Suikerunie terrein? Er wordt al een jaar gesproken over het nieuwe Rebel Rebel hostel.

Niet zo gek: er zijn zoveel spaarvarkens tot gruzelementen geslagen om mee te doen aan de crowdfundactie, dat Marianne Thieme er verdrietig van wordt. Op 1 februari gaan ze officieel open en dit is het eerste feestje waarbij iedereen kan gaan kijken. Be there or be een saaie lul.

Sieht gut aus, dames

7. Toffe muziek

Bij een actie van een goed doel denk je al gauw aan lange saaie speeches en naar huis gaan met handenvol folders, een flinke depressie en een paar kilo narigheid. Not this time: lokale helden Ingo the Gringo en Black Dynamite Sounsystem draaien plaatjes en ook aan bandjes geen gebrek. Dans, zeg ik je! Dans als een rebel!

8. Festivalheimwee

Heb je ook zo’n heimwee naar zomerfestivals? Je hoeft niet meer te wachten en kunt nu al naar je eerste festival van het jaar. Trek gewoon een warme legging aan onder je festival hotpants, stof je zonnebril af en omarm die festivalkriebels. En niks geen Dixies, maar echte wc’s bij Rebel Rebel! Is dat even boffen.

9. Grunn is vet lief

Deze campagne wordt georganiseerd door Marije Kruis, oprichtster van Spot the Dot en Stichting Melanoom, samen met Anna en Anika van Rebel Rebel. Maar zij worden geholpen door vrijwilligers, kunstenaars, bandjes, dj’s en allerlei sponsors.

Posters worden gratis gedrukt, er is Gronings bier, spray cans worden opgestuurd voor het goede doel en er worden taarten gebakken voor het festival. Kortom: heel Groningen helpt mee. Jij toch ook?

Oh, Jaap komt met zijn Kaldi-automaat koffie maken voor iedereen.

Dit is Jaap.

10. Feesten is helpen

Deze campagne heeft de meeste kans van slagen als er veel mensen komen. Tijdens het Rebel Against Skincancer Winterfestilval worden er opnames gemaakt voor campagnevideo Mocht deze pilot slagen, dan wordt er een grotere internationale versie georganiseerd. Komen dus!

Meer Niet te missen

Nieuwste