Rooks gaat Simplon slopen

Vrijdag 7 december brengt hét raptalent van Groningen, Rooks, zijn debuut EP ‘ROLEX ROOKS’ uit. De release party is in Simplon en we kunnen nu al stellen: dit wordt één van de hardste hiphop shows in Groningen van 2018!

Want live is Rooks echt een fokking beest. Gevalletje powerlevel over 9000. Ik heb hem een keer een voorprogramma van iemand zien doen, waar misschien maar tien mensen stonden te kijken en alsnog gaf hij zoveel vuur dat ik spontaan zin kreeg om er een filmpje van te maken, dat op YouTube te zetten en er op de commenten dat de brandweer gebeld moest worden.

Om maar even aan te geven dat deze man tot het uiterste gaat. Ik word zelfs een beetje bang van het idee dat hij straks een eigen avond met goed gevulde zaal in Simplon krijgt.

Rooks – Marshmellow

Nadat hij eerder al de clip uitbracht voor Cardi, bracht hij vorige maand de video voor Marshmellow uit. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er zijn twee dingen die opvallen.

1. Dit is keihard, gelijk gevolgd door:

2. Dit lijkt gvd wel een Nederlandse 6ix9ine.

Hij pulled het in ieder geval wel. Die agressieve manier van rappen, die duistere vibe, ik geloof het. Het klinkt en lijkt niet op een cheap ripoff, maar dat dit geïnspireerd is op Tekashi valt ook niet te ontkennen.

Toch denk ik dat Rooks, op basis van wat ik eerder gezien heb, nog veel meer in zijn mars heeft en creatief genoeg is om zijn eigen  stijl verder te ontwikkelen. Dit is maar één nummer en misschien laat hij op de EP ook een ander geluid horen.

Vrijdag gaan we het zien, ben vet benieuwd. Doei Simplon!

Meer Niet te missen

Nieuwste