3FM Serious Request in Vera – Bandjes kijken voor een hardstikke goed doel

Drie keer raden waar je naast het Glazen Huis ook heen kunt gaan om 3FM Serious Request: Laat Ze Niet Stikken te steunen. Het begint met VE en eindigt op RA. Heel goed Sherlock, VERA. Een benefietconcert in Groningen waarbij vijf talentvolle bandjes zich het vocht in de naad spelen.

Al sinds 2004 zet 3FM Serious Request zich in voor verschillende goede doelen. Dit jaar besteden ze aandacht aan kindersterfte door longontsteking. Er is wederom een Glazen huis gebouwd, maar deze staat een gruwelijk (lees met zachte G) eind weg. Helemaal in Breda. Een beetje een ver-van-je-Grunnegse-bed-show, niet?

Ook hier in het Noorden kun jij je steentje bijdragen. Om de twijfelaars onder ons een stevige duw over de drempel te geven: tien redenen om donderdag 22 december naar Vera te komen:

1. Vier chille bands en een knaagdier

De organisatie heeft het voor elkaar gekregen dat er een zeer diverse line-up aanwezig is:Ten Years Today, The Anti-d’s, The Rising Sun, Marble Heart en Haas. Na enig onderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat laatstgenoemde ook muziek maakt. Catchy hiphop gemixt met pop zonder dat er aan wortels wordt geknaagd.

2. Moeilijk goed doel

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp. Longontsteking eist elke 35 seconden een kinderleven. Dit komt neer op meer dan 900.000 jonge kinderen per jaar die eenvoudig te redden zijn als ze de juiste behandeling krijgen.

3. Monnies

Bedenk eens even hoeveel losgeld er nu in je portemonnee zit. Nee, niet spieken! Even wachten nog… en kijk maar. Grote kans dat je het fout had. Gelukkig komt het voor jou niet aan op een paar euro. Voor die kinders met longontsteking wel. Het mooie aan dit benefietconcert is dat je zelf de entreeprijs bepaalt. Die monnies gaan natuurlijk naar het Rode Kruis.

4. Nathan de vries lult de boel aan elkaar

De host van de avond is al een reden an sich om te gaan. De knappe kop met Groningse roots werkt sinds 2015 als presentator voor BNN. Je kunt hem kennen van onder andere Spuiten en Slikken. Om een beetje in de sfeer van dat programma te blijven, gaat Nathan lekker lullen donderdag. Dat kan hij als geen ander. Leuk jonkje.

5. Breda is mokertje ver

Groningen en Breda liggen zo’n 255 km van elkaar vandaan. Dat kost al snel meer dan €30 aan brandstof. Euro 95 that is. Ongeveer hetzelfde wat je per minuut kwijt bent om een gemiddeld Glazen Huis te verwarmen in de winter. Bespaar jezelf de reis en de kosten en tik die centjes lekker af bij de deur. Kun je nog een paar biertjes doen ook.

6. Poesjes kunnen vroeg aftaaien

Je moet vrijdag weer aan de bak. Dat snappen wij ook wel. Een ‘negen tot vijfje’ draaien met je brakke harses kan loodzwaar zijn. De organisatie heeft zelfs aan deze corporate slaves gedacht. Het programma duurt namelijk van 20:30 tot 01:00. Die hards, no worries: gewoon lekker blijven plakken. Tis donderdag, maar is mooi volgens Sikkom.

7. Love at first benefietconcert

Wat vervelend dat jij je ouders beloofd hebt om met kerst eindelijk die nieuwe vlam mee te nemen, maar dat deze compleet verzonnen is. Snel nog even op donderdagavond naar Vera dan maar. Zie je die leuke chick of gozer bij de bar? Die zou potverdikkeme niet misstaan tijdens dat diner bij paps en mams. Meenemen!

8. Puur eigenbelang

Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer mensen aan liefdadigheidsinstellingen geven, het gedeelte van de hersenen worden geactiveerd dat verantwoordelijk is voor gevoelens van beloning. Dit zorgt voor het vrijkomen van onder andere dopamine. ‘En dan voel je je lekker’, om Probleemwijken maar eens te quoten.

9. Heilige grond

Grote namen als Nirvana, Pearl Jam, U2 en The Cure traden op in Vera. Je kunt gerust stellen dat je heilige grond betreedt wanneer je er binnenstapt. En wie wordt er nou niet blij van een flinke dosis hallelujah (en bier) in z’n mik?

10. Doorzettingsvermogen

Als je tot reden nummertje tien bent gekomen, ben je een ontzettende held. Wat een uithoudingsvermogen. Pure klasse. En dat mag beloond worden, nietwaar? Prijs: een avondje naar een benefietconcert in Vera op 22 december. Neem gerust al je vrienden en familie mee en bepaal zelf je entreeprijs. Van harte en tot dan!

 

Meer Niet te missen

Nieuwste