Symmetrie remix J’lectroniq en de skype-interview-ontmaagding van Electropoëzie’s Hans Hoeverloo

Onze columnist en mix-held J’lectroniq brengt vandaag zijn nieuwste werk uit. Een remix van Symmetrie, een track van niemand minder dan de boys van Electropoëzie. Tijd voor een high tech Skype groepsinterview.

“Ik ben over tien minuten beschikbaar”, schrijft Jasper Bosgraaf a.k.a. J’lectroniq. Ik geef de info door in de net opgezette Skype-groep. We mogen even wat voor onszelf doen, is de conclusie. “Dan ga ik even porno kijken”, schrijft electrodichter Hans Hoeverloo. Logisch, het is zijn Skype-interview-ontmaagding.

Voor de Moord

Halverwege april dit jaar brengt Electropoëzie het album Voor de Moord uit. Tijdens een rauw feestje in de Kelderbar van VERA krijgen we harde beats en snijdende metaforen naar ons hoofd geslingerd. Het snijdt, het bloedt, het is tof.

Het nummer Symmetrie is misschien wel één van de hardste tracks. Niet qua beat, maar qua alles. De tekst beschrijft de hyperfocus op het raam door de depressieve blik van de hoofdpersoon, duidelijk lijdend aan obsessive compulsive disorder. Een mooie track om te remixen.

Skype-ontmaagding

“Ja, ik ben er”, verschijnt het in mijn scherm. J’lectroniq is klaar voor de high tech Skypesessie. Hans, ben jij er ook? Even is het stil. Gekraak. “Hoi, hallo!” Ja, daar issie. Zonder camerabeeld. “Ik leen deze computer van De Ridderbaas en heb geen idee wat hij ermee gedaan heeft.”

J’lectroniq lacht ons allebei uit. Daar waar wij nog blijkbaar old school via laptop Skypen, is hij de enige die wel te zien is op onze beeldschermen en het gewoon via zijn telefoon doet. Oh God, ik kan niet achterblijven. Ik pak snel mijn mobiel erbij. Wat een ontmaagding Hans! “Ja man, dit gaat wat worden zo.”

J’lectroniq vs. Electropoëzie

Ik ben wel benieuwd naar wat de Electropoëzie-boys na Voor de Moord-release hebben gedaan. “Wij zijn heel Nederland doorgetrokken met de Popronde”, zegt Hans. “Op 24 november spelen we eindelijk weer voor de inwoners van ons mooie Groningen.”

“Dat is in Lola”, vult J’lectroniq hem aan. Hij grijnst wat in de camera. “Ja klopt, dat is in Lola”, lacht Hans terug. Nou ja, of hij echt lacht, weten we niet. De dichter heeft z’n laptopcamera nog steeds niet aan de praat.

Sappige avonturen

“Ze zijn in elk geval blij om terug te zijn in het Noorden, of niet Hans”, zegt J’lectroniq. “Oh man inderdaad. Wat een gekkigeheid on the road.” Hohoho jongens, geen onderonsjes hier.

Spit it out, wat zijn de sappige verhalen? “Nee, dat doen we niet. Anders mogen mensen het gewoon lekker vragen na de show 24 november. Dan vertel ik graag alle sappige avonturen.”

Symmetrie remix J’lectroniq

Vandaag is het een mooie dag. J’lectroniq heeft het er al maanden over, zijn remix van Symmetrie is eindelijk klaar en staat nu op Spotify. Beide boys lachen. “Ja, ja.”

“Ik heb er hard aan gewerkt”, zegt J’lectroniq. Dat is ook te horen, want hier op kantoor gaan we er hard op. Maar wat vindt Hans Hoeverloo hier eigenlijk van? “Hij heeft het mooi gedaan, hoor. Keurig.” Niet verkracht? Het valt even stil.

Hans kiest duidelijke zijn woorden. “Verkracht zeg je. Alles wat een remix van onze nummers is, is natuurlijk verkracht. Niets is beter dan Electropoëzie. Dat gezegd hebbende, vind ik dat J’lectroniq het netjes verkracht heeft.” De producer knikt tevreden in de camera. “Dankjewel Hans.”

Het symmetrie spel

Deze supersonische groepschat-interview-skype-ontmaagding loopt langzaam ten einde. Tijd voor een uit de duim gezogen symmetriespel. Ik noem twee dingen en jullie mogen zeggen welke van de twee je in tweevoud op je vensterbank zou willen hebben. Oké? “Wat een raar spel”, zegt Hans. “Maar vooruit dan maar.”

Mario of Luigi, Hans? “Hier heeft iemand te veel Mario Kart gespeeld”, roept J’lectroniq. Nou en! Mario of Luigi? “Luigi”, antwoord Hans. Waarom? “Omdat ie te weinig gekozen wordt. Hij is te lang, te slungelig. Een beetje debiel misschien.” J’lectroniq: “Is De Ridderbaas jouw Luigi?” Hans: “Ja, dat sowieso.”

Oké, dit symmetriespel is nu al een flop. Boys, succes de 24ste november! “Ho wacht even”, roept Hans. “Hoe vonden jullie mijn ontmaagding gaan?” J’lectroniq lacht. “Soepel en vlekkeloos. Dit heb jij vaker gedaan Hans!” Stilte. Hans: “Niet doorvertellen hoor.”

Illustraties: Geoff McFetridge

Meer Tracks

Nieuwste