De Ridderbaas: ‘Niets topt leverworst en zwarte koffie!’

Samen met Hans Hoeverloo vormt De Ridderbaas het illustere muziek/dicht duo Electropoëzie. Zij knalden afgelopen weekend keihard tijdens de DAT x Rebel Sessions. Dat zet Aron aan het denken: hoe zou een Ridderbaas zijn dag beginnen?

Dus hij belt hem op voor een semi-profetisch interview over leverworst, koffie en een glooiend baken van hoop in de natuur. Dit is de morgen van De Ridderbaas.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Het liefs vermijd ik het zetten van wekkers, maar soms ontkom je er gewoon niet aan. Wanneer die dan toch gaat, ontken ik het liefst dat hij is gegaan en snooze ik nog een paar keer door. In de winter doe ik dit trouwens veel vaker dan in de zomer. De duisternis houdt me krampachtig in zijn greep.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Het eerste uur dat ik ontwaakt ben, doe ik niet zo veel. In dat uur wordt er vooral ontbeten en koffie gedronken. Als ik dan ontdekt dat ik vergeten ben om ontbijt te halen, is dat echt heel vervelend. De supermarkt zit dan wel weer om de hoek, maar om nou met je duffe kop daarheen te gaan, is ook verre van ideaal.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik ben ’s ochtends nog niet heel erg actief met muziek bezig. Wanneer ik toch muziek draai, is het meestal iets rustigs. De laatste tijd luister ik veel naar het album Illinois van Sufjan Stevens.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik begin mijn morgen altijd met de gouden combinatie leverworst en zwarte koffie. Er is niets, maar dan ook niets wat daaraan tipt.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Hou het vooral heel erg dicht bij jezelf en doe dingen die goed voelen. Dat is iets wat ik het merendeel van de tijd heb gedaan en wat mij het meeste geluk heeft opgeleverd. Ik heb er nooit spijt van gehad.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Allereerst wil ik de mensen ook een hart onder de riem steken met het feit dat het bijna weer lente is. Vrees niet langer, want het wordt snel weer licht!”

“Daarnaast brengen wij met Electropoëzie ons tweede album, Voor de Moord, op 7 april uit. Ter ere van de albumrelease staan we op 15 april in de Kelderbar in VERA en dat wordt één groot feest. Iedereen is bij deze van harte uitgenodigd om te komen!”

Hou zou je het tweede album in essentie samenvatten?

“Tijdens een recent optreden zei iemand het volgende tegen ons: ‘Jullie zijn de Rembo & Rembo van de elektronische muziek’. Ik denk dat dat een hele toffe beschrijving is!”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Ik zou wel willen weten hoe Stefan van Orange Skyline begint!”

Meer Start Up

Nieuwste