Mustafa Boutzamar – “Iedere ochtend sta je voor de keuze: ga ik vandaag genieten of ga ik lijden”

Een jaar geleden helpt hij mee tijdens Psy-Fi met shakes maken. Nu maakt Mustafa Boutzamar deel uit van Lently. De startup uit Leeuwarden die het voor creatieve ondernemers zoals wij een stuk makkelijker maakt om een gezonde maaltijd binnen te krijgen.

Wat is het eerste waar je aan denkt als de wekker gaat?

“Eerst even niks. Daarna begin ik beetje bij beetje te visualiseren hoe mijn dag er uit gaat zien. Kleine dingen zoals eerst ontbijten, of eerst douchen. Dit soort vragen gaan over in grotere dingen als: welke afspraken heb ik en wat wil ik vandaag bereiken? Daarna rol ik uit bed.”

Wat moet er absoluut niet gebeuren ’s ochtend?

“Mensen moeten me geen vragen gaan stellen. Gezeik is een te groot woord, maar ik wil wel rust aan mijn hoofd het eerste uur. Even de tijd krijgen om in mijn dag te komen.”

Heb je een favoriete wake-up song?

“De laatste tijd zet ik óf Outer Edges van Noisia op. Die hele plaat is gewoon tof. Óf ik luister naar een podcast. Vaak krijg ik niet altijd alles mee zo ’s ochtends vroeg, maar het zijn de stemmen van bepaalde mensen die ik fijn vind om te horen.”

“Bijvoorbeeld Jordan Peterson, maar ook Joe Rogan. Als één van hun podcasts aanstaat, gaat mijn telefoon mee van de douche tot aan de ontbijttafel. Beetje luisteren, beetje wakker worden. Lekker.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat zijn?

“Het is natuurlijk super cliché dat ik dit zeg, maar ik sta er honderd procent achter. Lently natuurlijk. Ik weet wat er inzit en ik weet dat het goed voor me is. In een shake zit alles wat je nodig hebt aan voedingsstoffen voor een verantwoorde maaltijd.”

Heb je ook een favoriete Lently smaak?

“Nee, het hangt er echt vanaf welke zak ik ’s ochtends in de kast heb. Vandaag is het toevallig aardbei.”

Stel je kunt terug in de tijd om je jongere zelf advies te geven. Wat zou dat advies zijn?

“Blijf dicht bij jezelf. Mensen zeggen van alles. Uiteindelijk is het allemaal maar een mening. Bedenk goed wat jouw mening is en ga er voor. Niemand weet wat morgen gaat brengen. Stel daarom vragen, wees kritisch en blijf nieuwsgierig.”

Is er iets wat je met de mensen wilt delen?

“Ja. Vanaf het moment dat je geboren wordt, heb je ongeveer 5200 weken te leven. Die tijd is van jou. Jij kunt alleen beslissen hoe je die gaat investeren. Geld is iets wat komt en gaat. Je verdient het, je geeft het weer uit.”

“Als je tijd op is dan ga je gewoon dood. Daarom sta je iedere ochtend voor de keuze:  ga ik vandaag genieten, of ga ik lijden. Voor mij is de keuze snel gemaakt.”

 

Meer Start Up

Nieuwste