Muzikaal mega talent Rik van den Heuvel ontwaakt in mute mode

Rik van den Heuvel a.k.a. Phole maakt muziek onder label Haunting Records. Hugo Tromp vroeg zich af hoe de ochtend van deze muziekmaker er uitziet. “Hij woont in Haren, in een grote kamer. Dus ik denk dat hij zo’n rustige boy is die lekker koffie drinkt en ondertussen luistert naar een plaatje of zo.” Ik vroeg het allemaal aan de the man himself.

Hey Rik, was je al vroeg uit de veren vanochtend?

Vandaag niet, ik heb goed uitgeslapen.

Lekker man, Hugo dacht dat jij met een kop koffie en een lekker plaatje de dag begint. Klopt dat een beetje?

Ik heb geen zin in muziek ’s ochtends. Ik wil rust. Eerst even een ontbijtje maken, sigaretje roken. De dag kalm aan beginnen.

Ben je een ochtendmens?

Ik hou er wel van om een beetje vroeg op te staan. Heb je lekker de hele dag nog voor je. Maar ik ga niet met je praten, wakker worden doe ik in stilte.

‘s Ochtends bek houden dus.

Ja haha. Bewaar je gespreksstof maar voor ‘s middags.

Wat is het eerste wat er door je hoofd heen spookt als je wakker wordt?

Wat voor ontbijt ik ga maken. Ik hou wel van een zoet ontbijt. Lekker muesli met banaan en vruchtjes. Of een broodje chocopasta, Daar kan je mij wel blij mee maken.

Als je nog maar een ontbijt mocht kiezen voor de rest van je leven, wat zou dit dan zijn?

Ja toch wel die havermout met banaan en blauwe bessen. Beetje kaneel erdoorheen, heerlijk. Eigenlijk eet ik dat elke dag al, dus deze challenge is niet zo moeilijk voor mij.

Nog bezig met een tof project?

Ik woon in de Biotoop, Daar zijn we op dit moment bezig met het maken van een plaat, Biotape. Vandaag ga ik daar nog even mee bezig. En binnenkort begin ik zelf ook weer met muziek maken.

Geen wake up song voor jou, maar welke plaat zou dan het beste bij jouw ochtend passen?

Dan zou ik gaan voor Yesterday van Noname. Niet te vrolijk en precies goed om je dag mee te starten. Sowieso is dat hele album van Noname zeker een aanrader.

Rik, dank voor het delen van je ochtendrituelen. Wie wordt het volgende start-up-slachtoffer volgens jou?

Jeppe Gooskens, de man achter Jeppe Guitars. Hem zou ik wel terug willen zien in de Start Up. Een ambachtsman die vette gitaren maakt. Zeker de moeite waard om die even op te bellen.

 

Meer Start Up

Nieuwste