Lilø over zijn MIND en nevermind de rest

Popronde OORtalent Lilø gooide afgelopen donderdag een nieuwe track de wereld in: MIND. Deze song gaat diep. “Over dingen die anders uitpakken dan je had voorgesteld, tegenvallers, maar ook meevallers en alles daar tussenin”, aldus de producer.

Als ik met hem in gesprek ben noemt hij zich een gevangene van zijn eigen gedachten. Dit kan over van alles gaan, familie, vrienden,  je ex geliefden en zelfs je toekomstige exen. “Dit nummer is voor sommigen laid-back, anderen zullen het als ‘heftig’ ervaren.”

Wat was je inspiratie voor dit nummer?

Ik denk gewoon veel. Het gaat over denken eigenlijk. Vanochtend ging er iets fout met de release van het nummer. Hij kwam veel te vroeg online. Een tijdje geleden had ik gedacht, fuck dit, laat maar. Nu heb ik het toch geprobeerd te fiksen, je kan het altijd proberen om je fouten op te lossen.

Voor mij is dit wel herkenbaar. Dat je soms teveel nadenkt, maar eigenlijk gewoon moet doen.

Inderdaad. Vooral ook anders naar tegenslagen kijken. Ik had bijvoorbeeld verwacht deze periode veel meer op te treden. En er zijn plekken waar ik graag had willen staan, maar dat is niet gebeurd. Dat vind ik gewoon kut.

Druk maken daarover heeft geen zin en dat begin ik steeds beter in de vingers te krijgen. Want uiteindelijk dient de focus te gaan naar de dingen die ik wel gewoon heb en die goed gaan. Het is een knop die je moet omzetten.

Eigenlijk is deze song een levensles dus.

Nou levensles, zo diep wil ik nou ook weer niet gaan… Het gaat over niet zo zeer schijt hebben aan dingen die anders gaan dan gepland, maar je beseffen dat je niet overal controle over hebt.

Door het zo proberen te relativeren denk ik dat je in bepaalde situaties, waarover je geen controle kunt uitoefenen, beter kan anticiperen in plaats van te reageren. Want het is een waste of time om maar te blijven denken aan de dingen die je niet hebt.

We gaan het allemaal horen. Dankjewel Lilø!

Funfact: De hond van Lilø laat zijn muzikale talenten ook nog even horen in deze track.

Meer Tracks

Nieuwste