Mr. Polska – De Sloper

Mr. Polska brengt vandaag voor het eerst in tijden een nieuwe EP uit: De Sloper.

Een wodka drinkend, gek, stuiterend, podia slopend-mannetje. Zo staat hij bij veel mensen bekend. Toch doe je hem daar tekort mee. Polska is een rasartiest, die jaren geleden de grenzen van de Nederlandse muziekindustrie verlegd heeft.

Samen met het Nouveau Riche-collectief ontwikkelde hij een compleet nieuw geluid, waar veel artiesten nog steeds op teren. Dat hij zelf na al tijd ook relevant en vernieuwend is gebleven, zegt genoeg.

Zijn clips, verschijning en sound, het ademt allemaal Mr. Polska. Daar is over nagedacht. Tenminste dat denk ik, ken hem niet persoonlijk ofzo.

Maar wat ik wel zeker weet, is dat hij naast hele gekke tunes, ook mooie liedjes maakt.

Met inhoud

En die staan ook zeker weer op deze nieuwe plaat. Hij doet iets waar in Nederland gebrek aan is. De Sloper is namelijk een originele, moderne hiphop plaat, met trap invloeden, twee goede popliedjes, catchy melodieën én inhoud. Wat?!

Vooral dat laatste mis ik echt bij veel Nederlandse muziek. Het klinkt allemaal wel lekker, maar de lyrics gaan je ene oor in en het andere uit. Soms is dat prima, maar het is toch veel dikker wanneer zinnetjes lekker klinken en ze je ook nog eens aan het denken zetten.

Natuurlijk zijn er weer veel WTF-momenten (Pepepe), in bijna alle tracks hoor je wel een line waarbij je even moet lachen, of die je niet meteen begrijpt. Toch gaat hij na de eerste paar tracks vrij snel de diepte in.

Een terugkerend thema zijn psychische problemen. Jaren touren, drank, drugs en zonder rem leven lijkt toch zijn tol te eisen.

De Sloper

De Sloper lijkt dan ook niet te slaan op zijn reputatie als podiumbeest, maar ook op zijn zelfdestructieve karakter. Daar schrijft hij heel eerlijk over op Parra, maar met als hoogtepunt de meest eerlijke hiphop track ooit: Misfit.

Hopelijk heeft hij met dit album een hoofdstuk afgesloten en blijft hij positief en gewoon lekker veel muziek maken. Check het hieronder.

Tags:

Meer Tracks

Nieuwste