Haunting Records labelbaas Hugo Tromp is een neppe flexitariër

Vanmorgen belde Mustafa met Hugo Tromp. Hugo is onderdeel van het live techno-trio Klankveld en medeoprichter van het label Haunting Records.

Goedemorgen Hugo! Bel ik je wakker?

“Goedemorgen. Nee. Ik ben net wakker.”

Hoe is het?

“Suboptimaal. Gisteravond ben ik naar een fuif geweest en daar hield ik het rond een uurtje of 4 voor gezien. Dan is het nu best vroeg.”

Wel begrijpelijk om 08.00 uur… Wat schiet er ‘s ochtends als eerste door je hoofd?

*het is even stil* “Uhm… Ja, eigenlijk wel heel snel opstaan. Meestal ben ik wel te laat. Dus rol ik mijn bed uit, zo de douche in klappen en gaan!”

Vol in de startblokken dus! Wat moet er in de ochtend dan absoluut niet gebeuren?

“Wat ik altijd zuur vind, is het moment waarop ik onder de douche wil stappen en er achter kom dat iemand anders er al onder staat. Ik woon met drie vrienden. Dat is altijd leuk. Maar dit soort dingen vind ik wel zuur.”

Als een maker en liefhebber van muziek, met welke tracks word je het liefst wakker?

Migrations van Bonobo vind ik lekker. Of iets van Nils Frahm, heerlijke piano muziek. Ook altijd chill. Overdag ben ik de hele dag bezig met techno en andere elektronische sounds. Daar ben ik dan ‘s ochtends wel even klaar mee.”

Snap ik. En als je nou een week lang hetzelfde moest ontbijten. Wat wordt het dan?

“Nou… Wat ik wel echt het lekkerst vind, zijn eieren met spek en kaas. Ik probeer alleen voor mezelf geen vlees te kopen. Dus dan wordt het ei met kaas erover.”

*korte stilte* “Eigenlijk ben ik een beetje een neppe flexitariër. Ik kook niet voor mezelf. Alleen zeg ik nooit ‘nee’ tegen vlees.”

Haha! Ok. Stel je hebt een tijdmachine. Op één van je reizen kom je de jonge Hugo Tromp tegen. Wat voor advies zou je jezelf geven?

“Ja, gewoon hard gaan. Minder twijfelen, minder nadenken. Mensen opbellen en dingen doen. Als kind dacht ik altijd dat ‘grote mensen’ weten hoe de wereld werkt. Dan word je ouder en merk je dat iedereen doet wat ze denken dat het beste is.”

“Zo ook bij het opzetten van mijn label. Gewoon begonnen. Ik ben samen met Tobi Bob Snoid mensen gaan benaderen, mailen en bellen. Iedereen was wel bereid om te helpen. We zijn naar de jongens van Simplon gestapt en we hebben het gewoon gedaan. Zoveel bereidheid. Gewoon doen.”

Wil je onze lezers nog wat meegeven, staat er nog iets tofs te gebeuren?

“Nou, op 25 november spelen we met Klankveld bij Clash Jonge Harten. Een theater festival in Groningen. Heel tof. Er spelen allemaal Groningse bandjes en muzikanten. Dus gewoon allemaal een kaartje kopen en support your locals!”

Nog een vraag laatste vraag! Wiens ochtendritueel wil je hier een keer terug zien?

“Die van Rik van den Heuvel. Hij maakt ook muziek en zit bij ons label. Is heel lang actief geweest in de Groningse muziekscene en is een beetje terug aan het komen. Hij is ook bij Clash Jonge Harten aanwezig.”

“Rik en ik hebben vier jaar samen doorgebracht op het conservatorium. Ben wel benieuwd naar hoe hij zijn ochtenden doorbrengt. Hij woont in Haren, in een grote kamer. Dus ik denk dat hij zo een rustige boy is die lekker koffie drinkt en ondertussen luistert naar een plaatje of zo.”

Meer Start Up

Nieuwste