Frontman Kevin van Yasmine over poepselfies en 15 jaar lang dezelfde droom over de Drie Gezusters

Vrijdag 6 april spelen Jagd en Yasmine in Simplon. Een avondje indierock en new wave on speed, als we marketing Yoko Ono Sose (<3 ) mogen geloven. Nou dat klinkt ons als muziek in de neusgaten!

Daarom vragen we Yasmine’s frontman, Kevin, naar zijn ochtendrituelen. Want dat is zeg maar ons dingetje.

Goede ’s morgens Kevin! Wat gaat er door je hoofd als de wekker gaat?

“Letterlijk: Neeee!”

“Ik hou niet van wekkers. Ik heb al een tijd lang een heel fijn slaapschema, waardoor ik altijd op tijd wakker word. Als de wekker gaat zit je meestal nog half in een droom, daar hou ik echt niet van. Ik ben dus blij dat mijn brein het gewoon zelf kan!”

Waar word je ’s ochtends nog meer chagrijnig van?

“Soms wordt ik wakker omdat ik ultra uitgedroogd ben. Waarschijnlijk omdat ik onder te dikke dekens slaap. Dan moet ik er dus uit om te gaan drinken, dat is één van mijn minst favoriete dingen. En naast mijn huis zit de Dappermarkt, een markt in Amsterdam.”

“Die mensen lopen soms om 7 uur al met planken te smijten. Daar kan ik ook best chagrijnig van worden. Verder denk ik denk ik dat mensen eerder chagrijnig van mij worden ’s ochtends, omdat ik dan meestal al heel veel energie heb. ”

Wat kies je als je elke ochtend het zelfde ontbijt hebt?

“Ik denk een soort kwark met crusli noten, en met bevroren fruit vibes. Frambozen ofzo, zoiets lijkt me wel nice.”

Op socialmedia zie ik poepselfies van je voorbij komen, why?

“Vlak voor een show moet ik altijd kakken. Ik denk dat het iets met spanning te maken heeft. Als ik niet gepoept heb voor een show, dan voel ik me tijdens het spelen best wel beroerd.”

Veel vette filmpjes trouwens ook Facebook.

“Thanks! In het begin deed ik het zelf. Ik kan niet zo goed editten, maar ik vind dat ik goed snap wat grappig is. Maar nu helpt Sose ons vaak en die is er heel goed in!”

Sose is ook een topper! Wat voor muziek zet je ’s ochtends eigenlijk op?

“Ik ben een stiekeme fanboy van John Mayer. Het is misschien niet heel stoer om er fan van te zijn, maar ik vind het gewoon heel nice. Ik ben niet een dude die terror muziek wil horen in de ochtend. Daarom kies ik nu voor Emoji of a Wave. Misschien verwachten mensen niet dat ik dit luister, maar ik hou er wel echt van.”

Jullie hebben al vaker in Groningen gespeeld, wat vind je van Grunn?

“Dat vind ik moeilijk te omschrijven, maar het heeft een soort van gezellig ding. Na onze show bij de Friendly Fire Bar tijdens ESNS liepen we één of andere kroeg binnen en dat was een soort gangen stelsel van allemaal kroegen door elkaar. Volgens mij de Drie Gezusters, kan dat?”

“Het is misschien een beetje een random verhaal maar ik heb al jaren een droom waarin ik in een huis zit, met allemaal gangen en zo. De Drie Gezusters doet me daar heel erg aan denken en daarom vind ik Groningen heel erg nice.”

“Verder voelt Groningen ook een beetje als een eiland. Omdat het ver weg is van dingen heb ik het idee dat jullie daar echt een eigen ecosysteem hebben.”

Wat kunnen we verwachten van de avond in Simplon?

“Goeie nummers! Met melodieën die in je hoofd blijven hangen. Wij spelen eerst en daarna Jagd. Vroeger zei ik altijd dat we hard spelen, maar nu we met Jagd touren kom ik daar op terug. Die spelen toch een tandje harder. Maar daardoor zit er juist een mooie opbouw in de avond. Wij beginnen met mooie liedjes en vervolgens gaat Jagd daar 3000X overheen.”

Zijn jullie nog met nieuwe muziek bezig?

“Een tijdje terug hebben we Tiny Bubbles gereleased en we zijn nu aan het werk voor een nieuwe EP. De eerste plaat die we hebben opgenomen was best wel gehaast. Dat was geen bewust proces. De komende EP wordt veel gelaagder met meer ruimte voor experimenteren. We hebben nog geen idee wanneer ‘ie uit komt trouwens.”

Tot slot: Wie wil jij in deze rubriek zien?

“Beyoncé! Ze is een soort ultra queen, maar ze is ook maar een mens. Dus waarschijnlijk wordt ze ook gewoon schetenlatend wakker. Daar wil ik wel meer over weten.”

Thanks Kevin! Tot vrijdag!

Meer Start Up

Nieuwste