“Creatief ondernemerschap is zoeken naar balans”

Met zijn creatieve visie verzorgt hij het videodesign voor verschillende artiesten. Naast dat is hij ook ruim betrokken bij enkele designprojecten bij club Paradigm in Groningen. Deze morgen vertelt videomaker Lex Vesseur hoe hij zijn morgen begint!

Wat is het eerste wat er door je heen schiet als ‘s ochtends de wekker gaat?
“Alsjeblieft nog 5 minuutjes! Vaak rek ik dit ook nog wel op tot 10, 15 of 20 minuten. Ik ben dan ook absoluut geen ochtendmens. Wat ik wel merk, is dat ik alle administratieve dingen die bij mijn werk komen kijken het liefst ’s ochtends doe. In de avond kan ik er namelijk totaal niet meer de concentratie voor op brengen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Katers zijn over het algemeen erg kut, maar daar heb je in zekere zin zelf controle over. Ik vind het ook heel erg vervelend als ’s ochtends de koffie op is. Zonder eten kan ik nog beginnen, maar zonder koffie is het absoluut afzien.”

Heb je nog een favoriete wake-up song om de dag mee te beginnen?
“Of snoeihard, of heel rustig. Ik heb niet echt een routine in mijn werk, dus het verschilt per dag waar ik zin in heb. Dat zorgt ervoor dat ik soms rustig de dag met een artiest als Fink begin, terwijl het op een andere morgen harde metal kan zijn.”

Heb je op Eurosonic nog dingen gezien die je zijn bijgebleven?
“Bij Brouwerij Martinus heb ik enkele vette acts gezien. Ik ben alleen heel erg slecht in namen, dus ik ben bang dat ik niet precies kan vertellen hoe ze heten! Er was in ieder geval een solo-artiest die elk nummer begon met het opzetten van een plaat. Op die plaat stond muziek die hij zelf had ingespeeld, omdat hij absoluut niet kon samenwerken met andere muzikanten. Ik vond het best wel een toffe gimmick.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou zien, wat zou je dan aan jezelf meegeven?
“Maak je niet te druk, het komt wel goed! Eigenlijk kan ik dit nu ook tegen mezelf zeggen. Het druk maken om dingen is toch wel een beetje gekoppeld aan het zelfstandig ondernemerschap in de creatieve sector. Je moet een constante balans zoeken tussen dingen die je leuk vindt en dingen die betalen. Ik kan me heel druk maken om die balans. Met name wanneer geld een issue wordt. Gelukkig word ik er steeds beter in om die balans te vinden. Volgens mij is dat iets wat je door de jaren heen ontwikkelt.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?
“Ik ben bezig met een vet project voor modeontwerper Jan Boelo! Binnenkort gaan er wat promovideo’s voor hem uitkomen, die echt heel erg tof gaan worden. Verder zou ik mensen willen adviseren om uit te kijken bij de gladheid.”

Wie zou jijzelf een keer in Start-Up willen zien?
“Ik ben heel erg benieuwd hoe mijn filmmaat Jelmer Buitenga zijn morgen begint!”

Dit doet Lex dus:

Meer Start Up

Nieuwste