Relaxt en zonder haast de ochtend beginnen met Elten Kiene

JNM the Naked MC was benieuwd naar de ochtendrituelen van Elten Kiene. Deze duizendpoot is o.a. rapper, organisator, workshopdocent en medeoprichter van het platform woorden worden zinnen. “Hij kletst de oren van je kop”. Aangezien wij altijd wel te porren zijn voor een gezellig potje klessebessen bellen we hem op.

Goedemorgen Elten! Beetje kunnen uitslapen vanochtend? Of staat je agenda vol?

Gelukkig kon ik lekker uitslapen tot een uur of tien. Langer uitslapen zit er helaas niet meer bij.

Geregeld vroeg uit de veren dus, waarom is het uitslapen finito?

Omdat ik tegenwoordig ZZP’er ben. Hele dagen in mijn bed liggen is zeker niet slim. Er gebeurt dan niets en dat is niet de bedoeling.

Logisch, we need some bread on the table. Over brood gesproken: wat is het perfecte ontbijtje?

Cruesli met amandelmelk. Soms met een lekker versgeperst glaasje sinaasappelsap erbij. Nu klinkt het trouwens alsof ik super gezond leef, maar dat valt wel mee hoor. Vroeger at ik elke dag vlees, tot ik me bedacht dat zo veel vlees overbodig is. Sinds dien probeer ik het leven als flexitariër uit. Gezond eten is wel belangrijk. Op het moment ben ik namelijk aan het trainen voor een marathon.

Die heb je vorig jaar ook gelopen zag ik

Nice, je hebt me gegoogled. Ja dat klopt. Samen met het Patta Running Team Rotterdam. Daarom is het een must om meer op mijn eetpatroon te letten.

Ach, af en toe een cheat day kan ook geen kwaad. Tips voor een goed humeur in de ochtend?

Oeh lastig. Bij mij kan dat heel erg verschillen. Het is heel erg belangrijk om in de ochtend lekker rustig aan te doen. Klaarmaken gaat bij mij daarom niet heel gehaast. In totaal heb ik net iets meer dan een uur nodig.

Niet omdat ik zo lang voor de spiegel sta, maar omdat ontbijten veel tijd in beslag neemt en ik alles zo relaxt mogelijk doe. Aan het begin van de dag moet alles fijn en kalm verlopen. Meestal zet ik een goed muziekje op om de dag ongestoord mee op te starten.

Heb je een favoriete wake-up song?

Eigenlijk niet. Het is niet leuk om telkens dezelfde liedjes te horen. Meestal kijk ik tussen die Daily Mixes van Spotify, daar zit altijd wel wat leuks tussen. Ze maken lijsten met nummers speciaal uitgezocht voor jouw muzieksmaak. Zo ontdek ik nieuwe tracks.

Nog wakker geworden met een gekke droom vanochtend?

Nee. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een droom heb onthouden.

Durf je een beetje groot te dromen?

Groot dromen is ontzettend belangrijk. Op het moment ben ik mijn dromen aan het leven. Een van die dromen was veel reizen, dat kan ik nu doen voor mijn werk. In mijn teksten schrijf ik onder andere over alle dingen die ik nog wil bereiken.

Dat is het vette aan alles op papier zetten: ik kan teruglezen wat mijn dromen waren en bij mezelf nagaan of ik ze heb bereikt. In de toekomst zou ik nog meer willen reizen en steeds nieuwe dingen willen ontdekken. Ik kan niet lang stilzitten.

Tof, dromen waarmaken dus. Wie moeten we de volgende keer wakker bellen?

Dean Bowen. Er komt een tijd dat ik dit niet meer zo hoef te zeggen, maar hij is de eerste donkere stadsdichter van Rotterdam. Ik heb zijn nummer voor je als je wilt.

Graag! En bedankt voor het interview Elten.

 

Meer Start Up

Nieuwste