Chips met popcorn en andere ochtendrituelen van JNM the Naked MC

Anne-Fay raadde ons ‘JNM the Naked MC’ voor de Start Up. JNM oftewel Jennifer Muntslag is een mc, crowdhyper, muzikant, en hostess. Als ze maar op een podium mag staan. Ze heeft een passie en dat is praten. Dan maak je daar toch gewoon je werk van? Jennifer did it.

JNM the Naked MC, Hoe ben jij op die naam gekomen?

JNM zijn mijn initialen, Jennifer Noëlla Muntslag. ‘The Naked MC’ staat voor hoe ik echt ben. En naakt, tja we zijn allemaal zo geboren toch? Ik heb sowieso geen problemen met naakt zijn eigenlijk, haha. Ik ben gewoon altijd mezelf, daar staat die naam voor.

Hoe zien jouw dagen er op dit moment uit?

Ik ben nu bezig met de organisatie van TRANS//FORM, een reizend programma over hiphop in vier verschillende steden door Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Leeuwarden. We nodigen bekende en onbekende local artiesten uit voor onze shows. We hebben gesprekken met deze artiesten over carrière, toekomstdromen, cultuur en de stad. Afwisselend met optredens. Alles onder de umbrella van hiphop.

Klinkt goed! in de organisatie dus, mag je ook nog op een podium staan?

Zeker! Een podiumplek maar ook in de organisatie/productie vanaf day one. wel even wat anders, maar dope om te doen!

Over je ochtendrituelen; ben je een beetje een ochtendmens?

Had mij dit een tijdje geleden gevraagd en ik had nee gezegd, maar nu zeg ik definitely yes! Dat heb ik mezelf aangeleerd, een ochtendmens zijn. Ik wil de dag gewoon lekker beginnen. Als je meteen je bed uit stapt met een negatieve gedachte dan geef je dat door aan de rest van de dag. Dat wil ik niet.

Dat vind ik interessant. Hoe heb je dat gedaan? Een ochtendmens worden?

Weet je wat mij echt heeft geholpen? En dit klinkt echt fucking cheesy, maar ik begin mijn dag met ‘positive information’. Als ik mijn ogen open doe denk ik altijd, “goedemorgen, yes een nieuwe dag! Zin in!” En dat werkt gewoon. Verder doe ik aan mediteren en dat soort dingen.

Dat klinkt best simpel, ik ga het ook eens proberen. Heb je ’s ochtends ook zo’n happy playlist aanstaan?

Soms ga ik voor ‘morningmeditation’ of soul, soms wat meer oldschool en af en toe heb ik wel eens zin in Kendrick of zo. Ligt eraan in wat voor mood ik ben. Maar het liefst wel positive vibes.

Wat is je favoriete ontbijt?

Een sapje of smoothie, zoiets. Lekker veel groente en fruit, beetje gezond is wel lekker. Maar heb ik ook moeten leren hoor, want ik kan ook heel goed ontbijten met chips en popcorn haha. Toevallig vanmorgen nog.

Ach, af toe mag dat. Ik ontbijt ook weleens met een paar chocolate chip cookies, is toch bijna hetzelfde als een boterham met hagelslag. Koffie of thee?

Uhm, als ik moet kiezen ga ik voor thee, maar dan wel met verse gember of gewoon alleen heet water. Lekker simpel.

En ook nog goedkoop. Is er nog iets wat je ons wil meegeven? Dit is je pr-momentje!

Ons HipHop programma TRANS//FORM dus! Aankomende woensdag staan we in Leeuwarden! En verder promoot ik Peace, Love en Light man, haha.

Top, staat genoteerd. Wie moeten we bellen voor de volgende start up?

Elten Kiene! Hij is oprichter van woorden worden zinnen en hij dicht heel veel. Hij kletst sowieso de oren van je kop, maar hij is gewoon een super toffe gast.

Dankjewel Jennifer! Gaat goed komen. 

 

 

 

Meer Start Up

Nieuwste