Robert Lalkens: ‘Ga op je bek en leer ervan!’

Aron belt Robert Lalkens wakker. Robert is programmeur voor Subbacultcha in Amsterdam, mede – eigenaar van het netlabel Purple Noise Record Club en manager van artiesten als Yuko Yuko en Idiott Smith.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Het hangt ervan af wat ik de avond ervoor heb gedaan. Als het een latertje is geworden, is de kans groot dat ik eerst nog een paar keer snooze. Wanneer dat niet zo is, kijk ik uit mijn raam om te zien of het mooi weer is. Ik moet een stuk naar mijn werk fietsen en elke ochtend hoop ik dat het geen kut weer is.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Eigenlijk alles dat mijn routine in de weg zit. Over het algemeen ben ik redelijk flexibel, maar mijn ochtendroutine is op dat gebied wel cruciaal.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Meestal begin ik de dag zonder muziek. Als ik iets opzet, is dat in het weekend wat huiskamer muziek is zoals Schubert.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Vaak doe ik dat altijd al. Het verschilt eigenlijk alleen per seizoen. Normaal ontbijt ik met lauw water met citroen en een bak yoghurt met noten en fruit. In de winter vervang ik de yoghurt met havermoutpap.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Dat weet ik niet zo goed. Het klinkt misschien heel stom, maar ik heb naar mijn idee heel veel mazzel gehad. Vaak ben ik op het juiste moment op de juiste plek. Ook is mijn intuïtie bij toeval vaak goed geweest. Ik ben nog nooit echt verschrikkelijk hard op mijn bek gegaan. Iets wat volgens mij wel belangrijk is. Mijn tip zou dan denk ik zoiets zijn als: ga op je bek en leer ervan!”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Nederland bulkt echt van de mooie dingen de laatste tijd en uiteraard heb ik wel wat aanraders. Allereerst kan ik iedereen aanraden om morgen naar De School te komen voor Lorenzo Senni. Dat is in één woord mind-blowing”

“Op donderdag 2 maart is er ook een hele toffe concertavond in De Gym in Groningen. Fenster, Musique Chienne en Kinoo treden allemaal op en die zijn zeker het zeker waard om bekeken te worden. Het is ook één van de laatste concerten in de Gym, dus pak je kans zolang het kan!”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Naar de ochtenden van Lykle de Jong. Naast dat hij een virtuoze muzikant is, verwacht ik ook lange ochtenden bij hem!

Meer Start Up

Nieuwste