Ruben van Walraven luistert ’s morgens het liefst naar 4’33 van John Cage

Deze ochtend belden we Ruben van Walraven wakker om te vragen naar zijn ochtendrituelen. Ruben is de bassist van de band WOLVON en één van de eigenaren van Lepel Concerts. Zo begint hij zijn ochtend!

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Meestal denk ik aan wat ik die dag moet gaan doen. Ook bedenk ik me of ik nog eventueel tien minuutjes langer in bed kan blijven liggen, of dat ik er echt meteen uit moet!”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Het zou je misschien verbazen, maar ’s ochtends kan ik heel erg slecht tegen muziek en radio. Mijn vriendin vindt dit ook niet altijd even leuk, maar de eerste paar minuten van mijn dag moet ik in stilte doorbrengen. Als ik eenmaal een half uurtje wakker ben en wat koppen koffie op heb, dan wil het wel weer.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik zou dan gaan voor een simpel ontbijt: een goede kop koffie, een stuk fruit en een boterham met kaas.”


Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Eigenlijk dus geen, maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor 4’33 van John Cage.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Dat ik eerder mijn studie had moeten afmaken en dat ik eerder had moeten beginnen met muziek maken! Ik speel pas sinds een paar jaar basgitaar en had het wel tof gevonden als ik daar eerder mee was begonnen.”


Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Op 7 en 8 oktober zijn er een aantal hele leuke optredens in de Gym in Groningen. Op vrijdag 7 oktober treedt de band Nouveau Vélo op en dat is een hele dikke aanrader. Op zaterdag 8 oktober is er een toffe Lepel-avond in de Gym waarbij KIN en The Sweet Release of Death optreden. Beide bands hebben dan waarschijnlijk hun nieuwe album uitgebracht en zullen daar ook enkele nummers van spelen.”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben wel benieuwd naar de ochtend van Groningse baas Niek Hofstetter, de mede-eigenaar en oprichter van Subroutine records!”

Meer Start Up

Nieuwste