Vroege vogel Floor Oostra: ‘Zodra ik mijn bed uitstap ben ik ready for action’

In de trant van werk- en sierpaarden behoort marketeer Floor Oostra overduidelijk tot de eerstgenoemde. Door haar drukke planning staat ze veel op de werkvloer. Haar ochtenden beginnen ook nog eens ontzettend vroeg. Wanneer Floor haar naamgenote om half tien aan de telefoon krijgt loopt deze al druk rond in De Oosterpoort.

Floor klinkt opgewekt, alsof ze al uren wakker is. Ik kom daarentegen net mijn nest uit. Dat is het voordeel aan de Start Up interviews, die hou ik lekker in mijn pyjama. Past mooi bij het thema, niet?

Hé Floor, je spreekt met Floor. Het klinkt alsof je wekker uren geleden is afgegaan, klopt dat?

Ja dat klopt inderdaad. Ik sta altijd vroeg op omdat ik in Assen woon en iedere dag naar Groningen moet reizen. Mijn wekker gaat meestal om zes uur. Als ik wil “uitslapen” zet ik hem rond half zeven.

Ik moet er niet aan denken, zeg eens eerlijk: druk je vaak op de snooze-button?

Eigenlijk ben ik altijd voor mijn wekker wakker. Ik heb een goed ritme te pakken en zodra ik mijn bed uitstap ben ik ready for action.

Hoe zorg je er voor dat je met het goede been uit bed stapt?

Door eerst een rondje in het bos te lopen. Dat kan ik iedereen adviseren. Het is prettig om de dag rustig te beginnen in plaats van direct mijn e-mail in te duiken. Zelf wandel ik altijd met mijn hond. Daar begin ik mijn ochtenden mee en sluit er ook mijn avonden mee af.

Niet iedereen heeft de tijd en ruimte voor een hond, maar ik heb gezien dat mijn drukke leven hierdoor meer in balans komt. Het zijn de rustmomentjes van mijn dag.

Wat gebeurt er verder allemaal in de ochtend?

Na het douchen neem ik de tijd om goed te ontbijten. Dat is belangrijk, want anders voel ik me niet lekker. Daarna ga ik dus met mijn hond wandelen. Een lekker begin van de dag, als het niet regent tenminste.

Ik heb nooit moeite met de vroege tijden waarop mijn dagen beginnen. In de ochtend ben ik vaak vrolijk, ook al kan de file mijn humeur af en toe wel negatief beïnvloeden.

Ontbijten is belangrijk dus, wat eet je op zo’n ochtend?

Het lekkerste ontbijt is een geroosterd volkorenbroodje met honing en een glas amandelmelk. Vlak voor ik weg ga zet ik een kop koffie. Die neem ik mee de auto in. Het is mijn manier om de file door te komen.

Nog meer tips om de file te doorstaan?

Met de nieuwe albums van Nederlandse artiesten Snelle of Tabitha begin ik meestal zingend in de auto mijn werkdag. Mijn favoriete nummer is Alleen maar gelukkig van Snelle en Je Broer en eigenlijk bijna het hele album HIT-SIG van Tabitha. Uitstekend materiaal om de file mee te trotseren.  

Waar ben je op dit moment allemaal druk mee?

Voor De Oosterpoort doe ik de marketing van de meeste concerten en festivals. Dat neemt vier dagen van mijn week in beslag. Op woensdag ochtend ben ik aan het werk voor Stadspark Live, een nieuw festival. Daarnaast doe ik veel projecten als ZZP’er. Op dit moment neemt Kunstbende Groningen bijvoorbeeld veel van mijn tijd in beslag.

Het is altijd druk, maar ik heb zelf de keuze gemaakt om zo veel te werken. Het is zeker geen straf, omdat ik er inmiddels aan gewend ben en alles ontzettend leuk is om te doen.

Heb je met dat drukke leven nog tijd om te dromen over de toekomst?

Meer, meer en meer was mijn streven een aantal jaar geleden. Nu merk ik dat het ook fijn is om me te focussen op de dingen die ik nu doe. Op dit moment kan ik veel plezier en uitdaging halen uit mijn werk zonder altijd maar door te willen rennen.

Met mijn werk voor De Oosterpoort heb ik de luxe om van veel disciplines wat mee te krijgen. Daarom verveelt het werk minder snel. Daarnaast kan ik als ZZP’er ook andere opdrachten aanpakken die me leuk lijken.

Het klinkt alsof je precies op je plek zit, nog suggesties voor de volgende Start Up?

Hier had ik al over nagedacht. Het zou super tof zijn als je mijn collega van de Kunstbende Martin ter Braake vraagt. Hij is bekend als DJ Harde Baas en barst s’ ochtends van de energie. Hoe hij dat doet is mij een raadsel. Voor zijn baan draait hij vaak s’ nachts, toch is hij altijd eerder wakker dan ik.

Tof! Thanks voor het interview Floor.

Meer Start Up

Nieuwste