Willie Darktrousers denkt elke ochtend weer: ‘Godallemachtig wat fantastisch allemaal!’

Deze morgen belden we met Willie Darktrousers van de occulte-autotune-wave-band Willie Darktrousers & de Splinters. Check in deze Start-up hoe hij zijn morgen begint!

Wat is het eerste wat er door je heengaat, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Godallemachtig wat fantastisch allemaal!”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Ik heb niet per se iets waar mijn hele morgen door wordt verpest. Als ik dan toch iets moet noemen, dan zou ik zeggen: lawaai.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Sinds kort heb ik via Joost Oomen de band Los Shapis leren kennen! Het is muziek uit Peru en ik heb het afgelopen week elke morgen geluisterd.”

ls je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Hoe bedoel je? Dat doe ik altijd al! Gewoon een boterham met pindakaas.

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Niet zo heel veel, want ik vind het eigenlijk wel prima zo als het nu is. Het enige wat ik mezelf zou meegeven, zou advies zijn waardoor dingen wat makkelijker en sneller gingen. Ik had bijvoorbeeld veel meer van mijzelf kunnen laten zien. Zo had ik de eerste drie jaar dat ik met Willie Darktrousers begon niets op het internet geplaatst. Het was wel wat ik destijds wilde, maar het was vaak wel een beetje onhandig.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Op donderdag 23 maart spelen we in het voorprogramma van The Homesick in Vera! Ik heb er heel veel zin in, want The Homesick is één van mijn meest favoriete bands uit de buurt. We gaan er een gezellige avond van maken.”

“Vanavond ga ik met mijn familie naar de film ‘Brimstone’ waar mijn zusje aan mee heeft gewerkt. Ze heeft stage gelopen bij het bedrijf Unreal dat voor verschillende grote films de special effect make-up heeft gedaan. Ze werkte mee aan deze film en ze is dan ook te zien in de aftiteling van de film. Dat is toch cool!

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Ik ben wel benieuwd naar hoe Jaap van der Velde van The Homesick zijn ochtenden begint. Die jongen loopt er altijd zo kwiek bij, ik vraag me af hoe dat komt.”

Meer Start Up

Nieuwste