Gijs Deddens en het Death-Metal-op-de-fiets-ochtendritueel

Naast boeker bij nachtpodium ‘de Gym’ is hij ook werkzaam als kunstenaar. Deze maandagochtend vertelt de creatieve alleskunner Gijs Deddens over zijn ochtendrituelen.

Wat is het eerste wat er door je heen schiet, als ’s ochtends de wekker gaat?
“Waar ben ik? Elke ochtend blijkt dat vervolgens toch weer planeet Aarde te zijn. Vaak snooze ik na de wekker nog één keer voordat ik er echt uit ga. Ik ben dan absoluut nog niet goed wakker, aangezien ik mijn hele ochtendritueel op de automatische piloot doorloop.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Ik moet niet al te moeilijke gesprekken gaan voeren op de vroege morgen. Het moet allemaal een beetje makkelijk zijn. Ook kan ik het echt niet gebruiken als er iets fout gaat op weg naar werk, zoals een lekke band.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Eerlijk gezegd, eet ik eigenlijk elke dag wel een ei bij het ontbijt. Wel heb ik er een redelijke variatie inzitten. Het verschilt per periode waar ik zin in heb. Op het moment maak ik vaak een gebakken ei met rucola, kerrie en gebakken sambal. Ook mag de kop koffie niet ontbreken!”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Als ik naar werk toe ga, spring ik altijd op de fiets en zet ik mijn iPod aan. De helft van de keren luister ik dan naar stevige Death Metal. Ik heb vaak haast, dus dat past perfect bij het harde fietsen. Als ik thuis zit en de ochtend lekker rustig kan beginnen, wil ik nog wel eens wat rustige ambient muziek opzetten. Dolphins in the Future vind ik een erg toffe artiest binnen dat genre.”

Heb je deze ochtend nog iets dat je met de lezers wil delen?
“Laatst hebben we samen met de nieuwe nachtclub OOST een openingsweekend gehouden ter ere van ons nieuwe pand. Eerlijk gezegd was ik er best wel trots op en ben ik blij dat mensen op deze manier kennis hebben kunnen maken met de Gym. De mensen die het gemist hebben, zou ik bij deze alsnog willen aanraden om allemaal de Gym te komen checken! Daarnaast ben ik bezig geweest met het maken van een radio-uitzending bij Zomaar Radio. Op 19 april kunnen Death Metal liefhebbers van deze uitzending genieten!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Stress kan een nuttige leermeester zijn. Vaak als je ergens mee begint, loop je tegen momenten van stress aan. Je krijgt dan misschien het idee dat het helemaal niet leuk is om te doen, maar ik heb gemerkt dat die angst gaandeweg steeds meer verdwijnt. Je moet niet bang zijn dat wanneer je stress van iets krijgt, dat je meteen denkt dat het niets voor je is.”

Wie zou je zelf een keer in deze rubriek willen zien?
“Marcel Imtorn! Hij is een hele toffe kunstenaar en heeft op het moment een hele mooie expositie in Selwerd. De insteek van de expositie is dat Nederlandse bands teveel op Amerikaanse bands willen lijken. Zijn visie is dat de Nederlandse popcultuur meer moet kijken naar waar ze zelf vandaan komen, en daar vervolgens wat mee moeten gaan doen. Een echte aanrader!”

Meer Start Up

Nieuwste