Wie helpt Troy aan een vette naam voor zijn rauwe cowboy-funkpoprock-band?

Vanochtend belde Aron eindbaas Troy Ionescu wakker om te vragen naar zijn ochtendrituelen. Troy is producer, muzikant en mede-eigenaar van Funny Bones Studio in Haren.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Meestal probeer ik te herinneren wat ik die nacht heb gedroomd. Vaak gaat dat best goed. Van de week had ik een redelijke sicke droom. Ik lag in mijn bed en wist niet of ik wakker was, of dat ik droomde. Uiteindelijk bleek het toch een droom te zijn en dat was wel een hele opluchting.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Teveel gelul aan mijn kop. Ik ben absoluut geen ochtendmens en wil de dag gewoon rustig beginnen met koffie en een muziekje.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Niet één specifieke. Vanochtend luisterde ik naar Anyway the Wind Blows van J.J. Cale. Met dat nummer krijg ik altijd het gevoel alsof er iets staat te gebeuren die dag.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Zonder twijfel een full English breakfast inclusief Black Pudding!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Heb meer schijt aan alles en ga gewoon bezig. Dit is iets wat ik heb geleerd tijdens mijn tijd aan het conservatorium. Binnen mijn richting valt die strengheid wel mee, maar soms kan de opleiding behoorlijk conservatief zijn. Ikzelf denk juist dat muziek het mooiste wordt wanneer je alles een beetje loslaat.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Eind april ga ik de studio in met een aantal hele toffe Groningse artiesten. We hebben een EP getiteld Gunwork geschreven en die gaan we dan opnemen. Qua muziek wordt het een brute mengelmoes van cowboy funkpoprock.”

“Op het moment hebben we nog geen naam voor onze band. Dus, mochten mensen een toffe naam weten, laat het ons horen!”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Naar die van Nanne Baptist!”

Meer Start Up

Nieuwste