Verdwaalde viking Marijn heeft nooit ontbijt in huis

Marijn Gooskens van Vikings in Tibet stond Aron slaperig te woord vanuit een Yurt waar hij samen met zijn band had overnacht na een Popronde optreden.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Ik heb het grote voordeel dat ik als ZZP’er mijn eigen werktijden mag bepalen. Wanneer ik ’s ochtends wakker word, ben ik daar vooral zeer blij mee. Meestal blijf ik namelijk nog iets langer in bed liggen dan ik in de eerste instantie van plan was.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Wakker worden met allemaal berichten op je telefoon die je meteen moet beantwoorden. Het liefst begin ik mijn dag rustig, waarbij ik alles op mijn eigen tempo kan doen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Ik heb eigenlijk nooit ontbijt in huis, maar dat heeft een speciale reden. Ik werk thuis, dus ik kom vrijwel de hele dag niet buiten. Ik vind het wel fijn om voordat ik begin met werken nog even eruit te gaan, zodat ik tenminste wat frisse lucht heb gekregen.”

“Mijn standaard ontbijt is een biologische kaasbol met pompoenpitten van de Albert Heijn. Echt een heel goed broodje. Een ander onderdeel van mijn ontbijtroutine is het koffie halen bij mijn ganggenoot. Mijn eigen koffieapparaat is stuk, dus ik moet bij hem m’n bakkie troost halen.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

De laatste tijd luister ik veel naar de nieuwste plaat van Warhaus: We Fucked A Flame Into Being. Vooral het eerste nummer I’m Not Him vind ik een hele mooie opening van de dag.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Sinds een jaar woon ik in de Biotoop in Haren. Samen met wat vrienden heb ik hier een studio gebouwd en dat is eigenlijk een jeugddroom die is verwezenlijkt. Als band hebben we nu onze eigen plek, waardoor we veel serieuzer en actiever te werk kunnen gaan.”

“Wanneer ik er nu op terugkijk, had ik dit al veel eerder moeten doen. Niet alleen omdat het heel handig en tof is, maar ook omdat ik het al veel langer wilde. Het was even hard werken, maar het eindresultaat is het meer dan waard.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wil delen?

“Ons album is zo goed als af en ligt op het moment bij de mastering. We hopen het in februari te releasen, dus ik zou iedereen willen omroepen om onze Facebook-pagina in de gaten te houden! Het is best wel spannend, aangezien het ons eerste volledige album wordt en we er behoorlijk lang mee bezig zijn geweest. Als voorproefje kunnen mensen onze nieuwe single Silhouette alvast checken!”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben wel benieuwd hoe Rik van de Heuvel zijn ochtenden begint! Ik zie hem heel vaak, maar weet nooit wat hij ’s morgens doet.”

Meer Start Up

Nieuwste