START UP: ROSA TIMMER

Ze is verslaggeefster en columniste bij het Dagblad van het Noorden, maar schrijft daarnaast ook voor zichzelf. Lees in deze Start-up hoe de virtuoos schrijvende Rosa Timmer haar ochtend begint!

Wat is het eerste wat er in je opkomt als de wekker gaat?

“Ik moet om kwart over 7 opstaan en wanneer de wekker gaat, denk ik altijd: ‘Oh wat is het vroeg!’ Het opstaan is gelukkig al wel wat minder erg geworden sinds ik bij het Dagblad van het Noorden werk. Hiervoor werkte ik in Hoogeveen en dan moest ik ook nog eens een takke eind rijden! Helaas heb ik wel één keer in de zeven weken piket. Dit komt erop neer dat je een hele week 24u per dag beschikbaar moet zijn om ergens verslag van te doen. Dit betekent dat ik ook weleens midden in de nacht uit bed word gebeld. Nou, dat is helemaal huilen! Tijdens zo’n week hoop je ook elke nacht voor het slapen gaan dat je niet wakker wordt gebeld.”

 

Hoe ziet de ochtend er na de wekker uit? Nog een bijzondere ochtendroutine?

“Eerst ga ik nog een paar keer snoozen en dan sleep ik mezelf naar de douche. Wanneer ik dan eindelijk onder de douche sta, dan duurt het ook nog wel tien minuten voordat ik denk: ‘He, ik word wakker!’ Met het wakker worden, merk je echt een verschil in bewustzijn.” “Na het lange douchen voel ik me al iets beter, maar ik ben daardoor al veel te laat. Vervolgens moet alles snel en dan krijs ik naar mijn vriend dat hij ontbijt moet maken, omdat ik te laat ben. De helft van de keren doet hij het en de andere helft niet. Soms stap ik dus ook met natte, ongekamde haren en een lege maag de auto in.”

 

Wat moet er ‘s morgens absoluut niet gebeuren?

“Verslapen! Helaas gebeurt dat af en toe wel. Dat komt omdat ik de wekker uitzet, in plaats van op snooze te drukken. Dan word ik een halfuur later wakker en is het echt rennen geblazen. Wat ook echt niet moet gebeuren, is dat ik in de file terechtkom.”

 

dvhnStel je voor dat je de rest van de week hetzelfde ontbijt moest eten, welk ontbijt zou dat zijn?

“Voor mijn ontbijt heb ik het liefst een kopje koffie en een broodje hagelslag. Helaas heb ik soms dus ook helemaal geen ontbijt, als ik aan de late kant ben!”

 

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik luister niet echt specifiek naar een bepaald nummer, maar in de auto luister ik vaak naar Mattie en Wietze op Q-music. Ze draaien wel liedjes, maar ik luister meer naar hun gebabbel.”

 

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Eigenlijk sta ik nu nog aan het begin van mijn carrière. Ik vind het wel echt wonderlijk dat ik nu met schrijven mijn geld kan verdienen. Helemaal aan het begin van mijn carrière schreef ik voor de Universiteitskrant en daar besteedde ik veel meer aandacht aan dan aan mijn studie. Hierdoor heb ik dan ook heel lang gestudeerd en daar voelde ik me destijds ook schuldig over. Ik zou dus aan mezelf meegeven dat schuldig voelen niet nodig was geweest. Ik heb nu namelijk van die acht jaar studeren geen enkele dag spijt! Verder kwam de studie toch wel goed, dus zou ik tegen mezelf zeggen dat ik het zo lang mogelijk moet rekken. Iets wat aardig gelukt is.”

 

Wil je deze ochtend nog iets met de lezers delen?

“Het nummer These Eyes van India Arie vind ik echt heel erg gaaf. Nu ik dit zeg, bedenk ik me ook dat dit een perfecte wake-up song is!”

 


Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?

“Ik zou Carolien Koopman graag een keer in deze rubriek willen zien! Zij is echt heel erg cool, want ze heeft haar vaste baan opgegeven om voor haarzelf te beginnen als grafisch designer. Ze maakt super leuk werk, zoals kleding met dieren erop. Ik ben dan ook benieuwd of zij ’s ochtends al met ideeën wakker wordt, of juist heel erg lang moet opstarten. Ik heb bij haar
namelijk een soort van idyllisch idee dat ze ’s ochtends al met allerlei uiltjes en diertjes in haar hoofd zit!”carolienkoopman

 

Tekst door: Aron de Jong

Aron de Jong

Hij mag dan wel de Benjamin zijn van onze redactie, maar deze rode viking deinst terug voor man noch demon. Met doortastende nieuwsgierigheid en vlijmscherpe pen begeeft hij zich in de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Meer Start Up

Nieuwste