Town of Saints: ‘Wij repeteren niet’

Town of Saints, kennen we die nog? Oh ja zeker wel! Het is wel tering lang geleden dat we de folky indierockers op de bühne hebben gezien. Maar daar komt gelukkig verandering in. Zaterdag knallen ze ouderwets akoestisch, mét volledige band in het Groningse café Lola.

Voor deze show en nog twee optredens dit weekend, laat de band haar bassist Jukka helemaal uit Finland overvliegen. Dat is nog eens een onderneming. Genoeg reden om frontman Harmen de Ridder te bellen. En hij heeft er mega veel zin.

Harmen, long time no see!

“Het is inderdaad al een tijdje geleden. We hebben dit jaar rustig aan gedaan met Town of Saints. Iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes er naast en dat is ook af en toe prettig. Wat tijd voor bezinning is altijd goed.”

Foto Jan Lenting

Maar het was wel weer de hoogste tijd voor een gig, toch?

“Ja, dat vonden we ook. We hebben afgelopen festivalseizoen wel twee shows gespeeld hoor. Maar dat was in Finland en in Oostenrijk. Het was echt heel leuk om weer samen te spelen. We hebben zelfs nieuwe nummers gedaan. Nu zijn we weer terug in Nederland.”

En dat in home town Groningen. Hebben jullie Jukka speciaal hiervoor naar 050 laten overvliegen?

“Nee, dat niet. Uitmarkt Emmen wilde ons graag boeken. Toen dachten we: ach ja, waarom ook niet een showtje in Groningen doen. Vandaar dat we vrijdag dus in Emmen spelen. Zaterdag knallen we in Lola en zondag rijden we door voor een optreden in Bremen.”

Een waar mini-tourtje dus. Mooi!

“Ja, vinden wij ook. We hebben er ook echt zin in.”

Wel tijd gehad om te repeteren?

“Wij repeteren niet! Maar even serieus. De vorige plaat was hele strakke indierock en dat hebben we tot in de puntjes uitgewerkt. Die nummers zitten er nog wel in. Maar als je Town of Saints vanaf het prille begin kent, dan weet je dat we vroeger bijna nooit repeteerden.”

“We maken immers folk. Folk is iets wat ter plekke ontstaat. Iedereen kent de nummers natuurlijk wel, maar het gaat om het moment. Het optreden komende zaterdag in Lola is akoestisch. Dat gaat heel tof worden. In de set zitten ook zo’n zeven of acht nieuwe nummers.”

Jullie spelen samen met Blue Eskimo. Is dat een beetje tof?

“Dat is zeker tof. Het is onze ontdekking van het jaar. We hebben ze gezien op Melodica Festival en ze hebben ons verrast. Ze hebben eigenlijk iedereen verrast daar.”

“Het is een duo uit Groningen dat folky americana maakt. Denk aan gitaren en banjos. Het is wat lastig uit te leggen. Blue Eskimo is hoe je altijd hoopt dat een singer songwriter-duo klinkt. Bij deze twee krijg je het ook gewoon. Het is heel goed.”

We moeten dus allemaal komen

“Ja, dat sowieso! De ticketverkoop begint nu ook toe te nemen, dus koop allemaal een kaartje en wacht niet tot het laatste moment. De Ziggo Dome uitverkopen daar hadden we geen zin in. De Lola daarentegen.

Thanks Harmen. Wij zijn er in ieder geval bij!

 

Foto header door HB People

Meer Niet te missen

Nieuwste