Marije van MyDearestDear begint de dag met een luide ‘aaargh’

Samen met Tristam de Rooij vorm zij het Groningse folk duo MyDearestDear, dat met ingetogen gitaarspel en zuivere zang menig publiek in vervoering brengt. Lees in deze Start-Up hoe Marije Boonstra haar ochtenden begint!

Wat schiet er door je heen als ’s ochtends de wekker gaat?
“In de meeste gevallen een luide ‘aargh’, aangezien het veel te vroeg is! Doordeweeks werk ik parttime als docent en daar moet ik een halfuur voor reizen. Dit betekent dat bij mij de wekker om half 7 al aan het rinkelen is. Wanneer ik mij met veel moeite uit bed weet te hijsen, ren ik daarna als eerste naar de koelkast om wat brandstof naar binnen te werken.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Geen drukte! Mijn absolute nachtmerrie is om ’s ochtends een dweilorkest te horen spelen. Mocht dat het geval zijn, dan barst ik spontaan in huilen uit. Gelukkig is het nog nooit gebeurd, maar ik hoop dat ik nu niet de goden aan het verzoeken ben.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Op dagen dat ik moet werken, luister ik ’s ochtends meestal geen muziek. De dagen dat ik niet naar mijn werk hoef, doe ik dat wel vaak. Op het moment ligt het album Close to Paradise van Patrick Watson op de platenspeler. Het nummer Bright Shiny Lights vind ik een erg leuk en positief nummer om de dag mee te beginnen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Een lastige vraag, aangezien ik wel van afwisseling houd. Als ik toch een week hetzelfde zou moeten eten, dan zou ik gaan voor een hele romige yoghurt met muesli en vruchten. Het zou helemaal fantastisch zijn als iemand dat ook nog eens de hele week vers voor mij klaar zou willen maken, zodat ik dat niet zelf hoef te doen.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?
“Binnenkort gaan Tristam en ik twee nieuwe nummers schrijven, en die hopen we zo snel mogelijk uit te brengen. Hou onze Facebook-pagina voor meer informatie in de gaten.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Voor mijn gevoel sta ik nog aan het begin van mijn carrière. Toen wij als band begonnen, hadden we eigenlijk helemaal geen hoge verwachtingen. Alles wat ons tegemoet kwam, was een soort van verrassing en daar waren we heel blij mee. Dat gevoel hebben we nog steeds en ik zou tegen mezelf zeggen, dat ik dat gevoel zo lang mogelijk moet vasthouden en van elke stap bewust moet zijn.”

Wie zou jij nog een keer in deze rubriek willen zien?
“Joost Oomen! Ik ben benieuwd hoe deze oud-stadsdichter zijn ochtend begint, vooral omdat zijn gedichten weleens over zijn ochtenden en ontbijt gaan.”

Meer Start Up

Nieuwste