Wat is de geheime formule voor Serge’s ontbijt-shake?

Aron belt zanger Serge van Laar van de Groningse folkband HoppaH! wakker om te vragen hoe hij zijn morgen het liefst begint. Mooi weer, wisselende muziek en een goede shake zijn het recept.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Dat hangt ervan af wat voor weer het is. Als het een grauwe, regenachtige dag is dan blijf ik het liefst nog een hele tijd in bed liggen. Maar wanneer het een mooie dag is, heb ik vaak zin om eruit te gaan en actief te zijn!”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Ik vind het heel vervelend als ik me verslaap. Gelukkig valt het wel mee met hoe vaak het gebeurt, maar als het raak is, flip en stress ik helemaal.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Niet echt. Ik vind het ’s ochtends wel fijn om niet na te hoeven denken over wat voor muziek ik wil gaan luisteren. Daarom zet ik vaak de Franse radiozender FIP op. Persoonlijk vind ik dat een hele toffe zender, omdat daar allerlei verschillende genres voorbijkomen. Ook wil ik wel eens Radio 4 luisteren en de dag met wat klassieke muziek beginnen.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Eigenlijk doe ik dat altijd! Ik begin namelijk elke dag met een shake naar eigen recept. In een blender gooi ik een banaan, wat frambozen, yoghurt en melk en dat mix ik dan door elkaar. Voor mij is het een perfect ontbijt, want brood krijg ik ’s ochtends niet door m’n keel.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Blijf doorgaan, want dingen komen op zijn tijd. In het begin ben je vaak heel ambitieus en wil je veel meer bereiken, dan je op dat moment kunt. Succes valt niet af te dwingen en voor sommige dingen heb je nu eenmaal tijd en ervaring nodig.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Iets wat mij de laatste tijd heel erg bezighoudt, zijn de nieuwsberichten over dat de regering heel veel geld over heeft. Ik stoor me er erg aan dat ik nergens een geluid hoor over dat er weer eens in cultuur geïnvesteerd gaat worden.”

“Er is ongelooflijk veel op bezuinigd en nu er geld in aantocht is, hoor ik niks over nieuwe investeringen in de cultuur sector. Dat vind ik persoonlijk heel erg jammer. Niet alleen voor mezelf, maar voor heel Nederland.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Ik ben wel benieuwd naar hoe Tom Waits zijn ochtenden begint. Het is al jaren mijn muzikale held en ik kan me er eerlijk gezegd geen voorstelling bij maken hoe hij opstaat.”

Meer Start Up

Nieuwste