Het ontbijt van Kim Foster is seizoensgebonden

Kim Foster van de Groningse band KIN over haar ochtendrituelen, adviezen aan haar vroegere zelf, Bevrijdingsfestival en een spannende primeur!

Wat schiet er door je heen als ’s ochtends de wekker gaat?
“Het hangt ervan af waar ik mij op dat moment druk om maak. Een wat algemenere gedachte is eten! Zodra ik wakker ben, heb ik honger en dat is hetgeen wat mij ’s ochtends uit bed krijgt.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Dat ik me realiseer dat ik de vorige ochtend alle koffie heb opgemaakt en dus eerst naar de supermarkt moet. Het probleem is dan niet de koffie, maar het feit dat ik andere mensen moet tegenkomen voordat ik er klaar voor ben. Het liefst heb ik pas een gesprek met mensen, wanneer ik goed wakker ben.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Stilte. Spreken is zilver, maar zwijgen is goud zeggen ze ook wel eens. Voor mij is dat absoluut het geval wanneer ik ’s ochtends opsta. Tijdens het ontbijt kijk ik vaak het nieuws, zodat ik in ieder geval het gevoel heb dat ik enigszins geïnformeerd ben. Als ik eenmaal wat meer wakker ben, luister ik wel vaak muziek. Otis Redding is in dat opzicht een echte favoriet. Met name het nummer Hard to Handle!

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Op het moment eet ik al enkele weken lang hetzelfde ontbijt: havermout met een gezonde dosis melk en honing. Meestal verandert mijn ontbijt per seizoen.”

Wat wil je deze ochtend met de lezers delen?
“We zijn bijna klaar met onze nieuwe ep. De naam is nog niet definitief, maar de voorlopige titel is Sum. Een exacte releasedatum hebben we ook nog niet, maar ik verwacht dat het zeer binnenkort zal zijn. Volg onze social media op de hoogte te blijven!

Afgelopen week speelde jij en de band op het Local Heroes podium tijdens Bevrijdingsfestival. Hoe heb je dat ervaren?
“Het was fantastisch! We speelden vier of vijf nieuwe nummers die we nog nooit eerder hadden gespeeld, dus van tevoren waren we erg zenuwachtig. Gelukkig ging het helemaal goed en hadden we een hele goed show. De vibe op het festival was echt heel tof en mensen gingen heerlijk uit hun dak. Sommigen probeerden het podium te beklimmen en zo waren er nog tal van spontane momenten.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?
Drop the arrogance, bitch! Ik was echt ongelooflijk arrogant toen ik net begon. Zelfs zo erg, dat ik mezelf in de weg stond als artiest. Ik had het gevoel alsof ik heel erg zelfverzekerd moest zijn, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet was. Daarnaast zou ik ook tegen mezelf zeggen dat ik harder had moeten werken, omdat ik in het begin dacht dat het meeste wel zou komen aanwaaien. Toen ik naar Nederland kwam, kreeg ik een lichte cultuurshock van hoe de Nederlandse artiesten zich gedroegen. Zij werkten in vergelijking met mij zoveel harder. Dat was voor mij een wake up call en sindsdien ben ik aanzienlijk harder gaan werken.”

Wie zou jij nog een keer in deze rubriek willen zien?
“Binnenkort komt er een nieuw album van Radiohead uit en omdat het absoluut mijn lievelingsband is, ben ik wel benieuwd naar de morgen van Thom Yorke!”

Meer Start Up

Nieuwste