De zon als wekker, door gebrek aan beter

In Start-up vraagt Aron creatieve ondernemers het hemd van het lijf over hun ochtendrituelen. Staan ze fris en fruitig om 7:00 uur naast hun bed, of blijven ze tot 12:00 uur snoozen? Bestaat hun ontbijt uit een veganistisch verantwoord bakje yoghurt met lijnzaad, of tikken ze drie vettige omeletten met spek naar binnen? Je leest het in Start-up!

Afgelopen week publiceerden we de première van zijn video Rodeo Clown. Deze week voelen we de beste man aan de tand over zijn ochtendrituelen. Hoe begint Hans ‘Outlaw’ Hannemann zijn week?

 Wat gaat in een outlaw als jij om, wanneer de wekker gaat?
“Ik zet vrijwel nooit een wekker! Ik heb het dan over een wekker als apparaat, want mijn eigenlijke wekker zijn mijn ramen zonder gordijnen. Sjoerd Nijland heeft nog steeds m’n gordijnen. Die moet ik nodig eens ophalen!”

Heb je nog een bijzondere ochtendroutine waarmee je jouw creatieve motor aanslingert?
“Als ik wakker word, pak ik eerst altijd mijn dankbaarheidsboekje. Hierin schrijf ik dan op waar ik dankbaar voor ben… Natuurlijk niet! Nee, ik vrees dat mijn motor vooral werkt op koffie. Als ik uit bed ben, drink ik het liefst een kop zwarte koffie. Eigenlijk zelfs twee.”

Als je een week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Een tijdje geleden ben ik overgestapt op havermout en banaan. Het scheen wel gezond te zijn, maar man, man, man. Na twee maand begint het me nu echt wel mijn neus uit te komen. Havermout zou ik dus niet voor kiezen. Vanochtend had ik toevallig spinazie rondo’s: Heerlijk! Ik vrees alleen dat het niet zo gezond is.”

Heb je een favoriete wake-up song?
“Gek genoeg niet. Ik hou er meer van om ’s avonds muziek te luisteren. Wat ik nog wel eens wil doen, als ik er zin in heb, is om zelf de gitaar op te pakken. Mocht ik een liedje hebben waar ik op dat moment aan werk, dan ben ik ’s ochtends al vaak gemotiveerd om daarmee verder te gaan.”

Hoe kom je toch aan die zware, lage stem in je nummers? Poets je je tanden met whisky?
“Het is wel eens voorgekomen dat ik mijn tanden daarmee heb gepoetst, maar dat was ’s avonds. De tandpasta was op en ik had nog whisky staan. Ik bedacht me toen dat, dat ook ontsmette. Het is overigens totaal geen vervelende smaak om mee in slaap te vallen! ’s Ochtends waag ik mij hier niet aan. Voor mijn stem doe ik eigenlijk niet zoveel. Het is gewoon de stem waar ik mee geboren ben.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Ik zou tegen mezelf zeggen om meer geroutineerd bezig te gaan en minder snel op te geven. Als ik naar mezelf kijk, dan vind ik dat ik veel te lang deed over het regelen van bijvoorbeeld opnames en optredens. Ook zou ik tegen mezelf zeggen, dat je afwijzingen moet nemen voor wat ze zijn en dat je er niet in moet blijven hangen.”

Heb je nog iets wat je met de lezers wilt delen deze morgen?
“Vorige week is mijn nieuwe single Rodeo Clown uitgekomen, dus die kunnen mensen checken als ze willen! Dit is in aanloop naar mijn nieuwe album, dat ergens in de lente moet uitkomen. Het idee is om nog meer singles uit te brengen, vergezeld van een videoclip. Er staan heel veel dingen in de startblokken, dus hou me in gaten!”

Wie zou jij een keer in Start-up willen zien?
“Ik ben heel erg benieuwd hoe Clint Eastwood zijn morgen begint! Ik stel me voor dat hij ’s ochtends meteen een dikke sigaar opsteekt, maar misschien ontbijt hij ook wel met havermout!”

Speciaal voor jou, Hans…

Meer Start Up

Nieuwste