Sikkom elke ochtend een middagritueel

In Start-up vraagt Aron creatieve ondernemers het hemd van het lijf over hun ochtendrituelen. Staan ze fris en fruitig om 7:00 uur naast hun bed, of blijven ze tot 12:00 uur snoozen? Bestaat hun ontbijt uit een veganistisch verantwoord bakje yoghurt met lijnzaad, of tikken ze drie vettige omeletten met spek naar binnen? Je leest het in Start-up!

Zijn hart gaat sneller kloppen van Groningen en hij is het creatieve brein achter de website sikkom.nl! Deze week vertelt Willem Groeneveld hoe hij zijn ochtenden, of beter gezegd, middagen begint.

Wat is het eerste wat er in je omgaat, als de wekker gaat?
“Laat me alsjeblieft nog een keer omdraaien! Gelukkig hoef ik amper een wekker te zetten. Ik bepaal met werk zelf wanneer ik begin en dat is dus meestal ’s middags. De ochtend sla ik namelijk het liefste over!”

Wat is je lievelingswoord in het Gronings?
“Sikkom! Het bekt lekker en ik vind de betekenis ook erg mooi. Het betekent bijna, maar net niet helemaal. Dus ‘sikkom 100’ betekent maximaal 99, maar zeker geen 100.”

Wat moet er ’s morgens absoluut niet gebeuren?
“Het zou vreselijk zijn als er ’s morgens koud water uit de douche zou komen, óf als de koffie op zou zijn. Als ik met koud water moet douchen ben ik vervolgens de hele dag chagrijnig en als ik ’s ochtends geen koffie heb ook.”

Je bent een groot fan van FC Groningen. Kunnen ze je daar ’s ochtends voor wakker maken?
“Dat is denk ik het enige waar ze me ’s ochtends voor kunnen wakker maken! Ik ben zelfs bereid om daar een wekker voor te zetten. Zo ben ik twee weken geleden om zeven uur ’s ochtends met de bus naar de wedstrijd FC Groningen – Slovan Liberec gegaan.”

Als je een week lang hetzelfde ontbijt moet eten, wat voor ontbijt zou dat dan zijn?
“Eerlijk gezegd ontbijt ik vrijwel nooit. Ik moet eerst een paar uur wakker zijn voordat ik wat naar binnen kan krijgen. Mocht ik het wel doen dan ga ik voor een simpele, zwarte esperesso en een boterham met kaas.”

Heb je nog iets wat je deze ochtend met de lezers wil delen?
“Ik zou mensen graag willen adviseren om te zorgen dat ze weten waar ze over praten en niet zomaar dingen op sociale media zetten. Dan zet je jezelf niet voor lul en zorg je ook voor een hoop minder irritaties. Met name bij mij.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Mijn advies is heel calvinistisch, slap en afgezaagd: Werk hard! Ik ben daar naar mijn mening veel te laat mee begonnen. Ik begon pas op mijn 28e met studeren en heb de jaren daarvoor eigenlijk wel verkloot door veel te feesten, drinken en te pokeren. Dat harde werken heeft mij heel veel opgeleverd: Erkenning, structuur, een sociaal leven, maar ook genoegdoening!”

Wie zou jij zelf een keer in Start-up willen zien?
“Ik zou graag de voormalig nachtburgemeester van Groningen, Chris Garrit, in deze rubriek willen zien. Ik denk dat zijn ochtendroutine vergelijkbaar is met die van mij, namelijk: De ochtend het liefste overslaan!”

 

Meer Start Up

Nieuwste