Hiphop vakmanschap terug naar de dansvloer

Oldschool hiphop, de kracht van de turntable toegepast op niet alleen geluid, maar ook beeld. We worden er warm van, het concept van Doowutyalike! in Simplon. Zaterdag 30 januari is de vuurdoop. Hier drie redenen om dit nieuwe feest niet aan je voorbij te laten gaan.

  1. Ninja Tune. Dit label is een begrip in de hiphop/dance wereld. Met artiesten als Fink, Bonobo, The Gaslamp Killer, Mr. Oizo en  Mr. Scruff op hun lijst kun je al aan je wateren voelen dat we hier met de crème de la crème aan alternatieve groove maestro’s te maken hebben. Laat Ninja Tune nu een radiostation hebben: Solid Steel. En laat het nu ook nog eens zo zijn dat de residents  van dit radiostation, DJ Cheeba en Moneyshot, hun ‘Return of the Boombap’ komen blazen op vier draaitafels tijdens Doowutyalike!Eén plus één is twee. Video en beats. You do the math.
  2. Grandmaster Irie. Deze man is wereldbekend met zijn beheersing van de draaitafels. Nee, niet alleen op Stop en Play drukken. We hebben het hier over echte skills. Oldschool een verhaal vertellen, live, voor je neus in elkaar gezet. Deejay Irie doet dit en meer. Hij gebruikt zijn turntables niet alleen voor geluid, maar ook voor beeld. Hadden we al gezegd dat hij wereldkampioen Visual DJ is? Bovendien is zijn thuisbasis Groningen.
  3. Rohbadobh. Hij bewees al eerder met Zapclub dat Groningen te lang droog heeft gestaan en hunkert naar bouncen op geile beats en rauwe grooves. Met het boeken van The Gaslamp Killer in maart weten we het zeker. Simplon programmeur en organisator van Doowutyalike! Robert Wiersum weet als geen ander waar hiphop hoort: op de dansvloer! De line-up van Doowutyalike! liegt er daarom niet om.

Al overtuigd? Check hier voor kaarten.

Heb je nog een zetje in de rug nodig? Lees dan hier het gesprek dat onze vrienden van 3Voor12 met Doowutyalike! organisatoren Robert Wiersum en Deejay Irie hadden.

Meer Niet te missen

Nieuwste