Vijf reden waarom je Switch niet mag missen

Donderdagnacht is de eerste editie van Switch. Een nieuw feest in poppodium Simplon. Medeorganisator Rob de Noord a.k.a. NODE geeft ons vijf redenen waarom we Switch niet mogen missen.

1. Eindelijk weer een feest op donderdag

“Een van de voornaamste redenen is dat er met Switch een nieuw dance-evenement is op de donderdagnacht. Op het moment is er nog niet heel veel gaande op die dag in stad Groningen.”

2. Smullen geblazen

“Als je van elektronische muziek houdt, kan ik het zeker aanraden om langs te komen. Er zijn vier vaste dj’s die elk hun eigen avond hosten. De line-up die we nu hebben, vertegenwoordigt heel veel facetten uit de dance muziek. Strano zit meer in de techno, Beatstra en Avtur in de alternatieve dance en ikzelf in de bass music.”

3. Nieuwe shit

Switch wordt dan ook niet je standaard techno-feestje. Juist dat maakt het een uitdaging voor zowel het publiek, als de dj’s. We zoeken de grenzen op muzikaal gebied op. Wij als organisatoren hebben het gevoel dat er een groot grijs gebied is in de muziek die je niet zo vaak hoort.  Dat maakt het ook interessant. Juist die nummers willen wij een kans geven, zodat mensen een hoop nieuwe tracks kunnen ontdekken.”

4. Broedplaats

“Naast de vier vaste dj’s zal er ook elke week een gast-dj zijn. In de eerste instantie zullen wij ons focussen op lokale dj’s. We hebben het gevoel dat er genoeg jongens en meisjes rondlopen die heel veel potentie hebben, maar nog geen podium krijgen. Met Switch geven wij ze dat podium.”

5. Het oog wil ook wat

“Michel Velt en een team van street artists neemt de zaal onder handen. De decoratie van de avond wordt om de zoveel tijd veranderd, waardoor we niet alleen op muzikaal, maar ook op visueel gebied een nieuwe ervaring creëren. Daarnaast zullen er elke week ook enkele VJ’s aanwezig zijn die de presentatie verzorgen.”


Switch begint donderdag 6 oktober om 23:59 in de Grote Zaal in Simplon. De kassa is open van 23:59-04:00 en de entree is gratis

Meer Niet te missen

Nieuwste