Abel de Kam: Muesli, schone boxershorts en Father John Misty

Deze ochtend belden we Abel de Kam wakker om te vragen naar zijn ochtendrituelen. Abel vormt samen met Liza het muzikale duo The New Poor.

Het tweetal omschrijft zichzelf als romantisch-realistische troubadours en hun nieuwe EP ‘Nobody Cares About Age’ wordt enthousiast ontvangen.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Het ligt eraan wat ik de avond ervoor heb gedaan. Normaal gesproken heb ik geen problemen met vroeg opstaan en kan ik zelfs van de vroege morgen genieten. Het genieten gaat er wel snel van af als ik de avond ervoor te lang in de kroeg heb gezeten, dan is het lijden geblazen!”


Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik vind het echt heel irritant als ik achter kom dat ik geen schone boxershorts meer heb. Daarnaast moet het niet gebeuren dat ik mijn sleutels verlies vlak voordat ik de deur uit moet. De dag begint dan meteen gestrest en daar kan ik heel slecht tegen. Het liefst moet alles op een heel rustig tempo z’n gang gaan.”


Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Eerlijk gezegd doe ik dat altijd al. Elke ochtend ontbijt ik met een bak muesli met wat fruit, yoghurt en een kop koffie.”


Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Op dit moment luister ik heel veel naar het album I Love You, Honeybear van Father John Misty. Naast dat het een hele toffe plaat is, heeft het ook de perfecte lengte. Als ik opsta zet ik de plaat op en wanneer die is afgelopen, moet ik klaar staan.”


Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Dat vind ik een lastige vraag, aangezien het voelt alsof ik nog steeds aan het begin sta. Tenminste, ik hoop in ieder geval dat mijn carrière niet nu al ten einde loopt!”

“Ik heb wel geleerd dat er altijd mensen zullen zijn die je muziek niet leuk vinden. Soms zijn dat ook mensen waarvan je juist wel hoopt dat zij jouw muziek leuk vinden, omdat ze zelf bijvoorbeeld toffe dingen maken of bij een leuk label zitten. De clou is dat het helemaal niet uitmaakt dat zij jouw muziek niet tof vinden.”

“Als je laat zien dat je bereid bent om hard te werken en als je laat zien dat je vol overtuiging speelt, dan krijg je alsnog waardering voor datgene wat je maakt. Ik zou ook tegen mezelf zeggen dat je zelfverzekerd moet zijn en dat mensen mogen horen wat je te zeggen hebt, maar dat je daarbij niet veel hoort te schreeuwen.”


Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Douwe Doorduin van The Black Cult. Het e-mailadres van de band is ‘bier drinken nooit meer werken’, dus ik ben benieuwd hoe dat zich vertaalt naar zijn ochtendritueel!”

 

Meer Start Up

Nieuwste