Foxlane frontman Guus Timmermans snoozed het liefst twee uur lang

Foxlane_interview_DATmag

Guus Timmermans is naast master-student Creative Industries ook de frontman van Foxlane. Tijdens Popronde 2019  speelde de Nijmeegse band zo’n 34 keer. Drukke boy dus. We belden hem wakker om te kijken of je als indie-rocker nog een gezond ochtendritme kunt hebben. Tipje van de sluier: Guus heeft zijn ochtend zwaar gehackt. Read and learn.

Goedemorgen Guus!

Ja hallo.

Hoe is het met je?

Goed, goed. Ik had nachtdienst afgelopen nacht, dus ben wat later opgestaan. Ik ben net aan een master Creative Industries begonnen en dat is serious business, dus ik moet nog aan de studie vanmiddag.

Nachtdienst?

[lacht] Ik werk bij poppodium Merleyn hier in Nijmegen. Als alles rond een uur of één is afgelopen dan moeten we de boel aan kant maken. Uiteraard doen we dan nog een afsluitende borrel met de collega’s en voor je het weet is het vijf uur.

Ja zo gaan die dingen. Ben jij eigenlijk een snoozer, Guus?

Ik ben echt een ontzettende snoozer! Mijn wekker gaat zo’n twee uur voordat ik op moet staan. Dan begin ik met snoozen. Het is echt heel erg, maar ik vind het heerlijk.

Wacht, wat?! Twee uur? Hoe frequent gaat je alarm af tijdens het snoozen?

Om de kwartier heb ik ‘m ingesteld.

Dus je snoozed in totaal acht keer?

Ja, heerlijk. Maar aangezien ik echt moeite heb met opstaan, heb ik een analoge wekker aan de andere kant van mijn kamer staan. Wanneer die afgaat dan moet ik echt opstaan en een stukje lopen om hem uit te zetten. Als puber had ik al moeite in de ochtend, maar toen ik ging studeren is het wat uit de hand gelopen zoals je hoort.

Naja, je hebt het wel aardig opgelost zo te horen

Zo zou je het ook kunnen zien inderdaad.

Maar even back on track, je analoge wekker gaat en je staat op. Wat mag er niet fout gaan ’s ochtends? 

Dat ik uit bed stap en mijn kamer een rotzooi is. Daar kan ik echt niet tegen. Mijn kamer is best klein en als het niet opgeruimd is kan ik niet relaxt wakker worden. Soms rol ik uit bed en stap meteen in een stapel kleren, dat haat ik. Ik heb dus een nette kamer nodig om met het goede been uit bed te stappen.

Heb je een favoriet ontbijtje?

Ja die heb ik. Een broodje kaas met een kopje zwarte filterkoffie. Lekker Nederlands. Wat ik altijd doe is de koffiezetapparaat de nacht van tevoren klaar zetten zodat ik alleen op het knopje hoef te drukken.

Damn boy, jij bent echt een ochtendhacker! 

[lacht] Ja.

Op wat voor brood gaat de kaas? Wit of bruin?

Het liefst op maïsbrood van Albert Heijn. Dat vind ik het lekkerst.

Foxlane heeft echt superveel opgetreden in 2019. Kun je dan een goed slaapritme onderhouden?

Tering nee. Tijdens Popronde moesten we soms donderdagnacht onze eerste show doen ergens in het land, dan vrijdagmiddag ergens anders en zo ging dat maar door. Nu heb ik gelukkig geen rijbewijs, dus kon ik wel wat uurtjes pakken achterin de bus.

Heb je ook favoriete tracks waarmee je het liefst wakker wordt?

Oh ja, ik ben normaal gesproken echt een indie-head, van dat garage indie weet je wel. Maar ik kan ook heel erg singer-songwriters waarderen. Dus een plaat van Andy Shauf of Patrick Wattson in de ochtend, daar ga ik wel goed op. Heel iets anders dan we met Foxlane maken.

Ik ben ook een heel groot Bathazar-fan. Zij hebben een nummer dat Sinking Ships heet. Die heb ik een hele poos als wekker gehad omdat ik dat zo’n heerlijk deuntje vond. Helaas is dat nummer juist daardoor nu helemaal verpest voor mij.

Ik zag op jullie website dat april een hele drukke maand is. Jullie spelen zelfs twee keer op een dag ergens. Zit er iets nieuws aan te komen qua releases?

April is inderdaad een hele drukke maand voor ons. We beginnen in Groningen bij VICEFEST van The Vices. Dat is supertof en daar hebben we vet veel zin in. En 24 april brengen we een nieuwe single uit. Dat is de eerste track van een aantal die we in de loop van 2020 gaan uitbrengen. We werken toe naar een grote release show in Merleyn van een self titled EP ergens in oktober. Dat wordt een groot feest.

Tof, maar eerst dus vrijdag 3 april optreden bij VICEFEST

Ja man, ik ben heel erg benieuwd naar de locatie, want ik ben bekend met podia als Simplon, VERA en De Oosterpoort, maar de kelder van Allround Poolcentrum… Ik ben echt nieuwsgierig waar we met Foxlane staan.

Mag ik je een ontbijttip geven voor de ochtend na het optreden?

Tuurlijk!

Eet een eierbal

Ah ja de eierbal… [zucht] Ik ben er niet zo van. Mijn bandleden zijn fan en ze eten het altijd als we in Groningen zijn, maar ik ben gewoon geen ei-mens. En als ontbijt… [lacht] Is het extra goor.

Wat is een goor ontbijt wat je stiekem wel lekker vindt? Een goeie guilty pleasure

Koude couch pizza van de nacht ervoor. Niet opwarmen, gelijk erin schuiven. Lekker.

Nice. Thanks Guus! Tot in april bij VICEFEST.

Joe.

Check out Foxlane tijdens VICEFEST

 

Meer Start Up

Nieuwste