Rob staat op met een opgerold omelet humus en kalkoenfilet

Je denkt DATmag vergeet Start UP te posten? Tuurlijk niet vriend, gewoon dagje later toch. Aron heeft maandag heerlijk uitgeslapen en was vanochtend extra scherp toen hij Rob de Noord aan de telefoon kreeg.

Rob de Noord a.k.a NODE is naast DJ, freelance geluidstechnicus, ook medeorganisator van Switch. Lees hier hoe hij zijn ochtend begint.

Wat schiet er door je heen ’s ochtends als de wekker gaat?

“Dat ik nog even kan snoozen! Ik kom echt heel moeilijk mijn bed uit en heb daarom voor de zekerheid twee wekkers gezet. Bij de tweede wekker moet ik wel echt eruit, omdat ik me anders moet haasten en daar heb ik ’s ochtends een enorme hekel aan.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?

“Ik vind het heel vervelend wanneer je wakker wordt en er meteen dingen moeten gebeuren. Mensen moeten mij dus ’s ochtends niet gaan bellen en allemaal lastige vragen gaan stellen. Ik moet echt even rustig wakker worden met een lekkere douche en een goede kop koffie. Een uurtje na het opstaan gaat het dan meestal ook wel.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Dat hangt ervan af hoe laat ik opsta. Als ik vroeg opsta, heb ik meestal niet zo’n trek. Ik hou het dan meestal bij een gekookt eitje en wat stukken fruit. Wanneer ik wat later opsta, maak ik er meteen een uitgebreide lunch van. Vaak ga ik dan voor een opgerold omelet met humus en kalkoenfilet.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Ik hou er wel van om wakker te worden met stevige muziek, omdat ik van wat langzamere muziek veel te rustig word. Op het moment luister ik veel naar het nummer Oh My Darling Don’t Cry van Run the Jewels.”


Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik zou mezelf meegeven dat je niet bang hoeft te zijn om in het diepe te springen! Net als veel andere, beginnende ondernemers durfde ik niet echt de stap te nemen om mij volledig op mijn freelance-werk te storten. Nu ik erop terugkijk, durf ik wel te zeggen dat het de beste keus is die ik ooit heb gemaakt.”

“Het werken als zelfstandige ondernemer is niet voor iedereen weggelegd, omdat je wel een stukje zekerheid inlevert. De vrijheid die je daarentegen terugkrijgt, is voor mij echt onbetaalbaar. Als ik eerder had geweten dat het zo fijn zou zijn, had ik het veel eerder gedaan.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Morgen (donderdag 19 oktober) is de derde editie van Switch in Simplon en ik kan iedereen aanraden om er even langs te komen! De entree is gratis en mensen hebben de mogelijkheid om zichzelf te laten verrassen. Avtur host de avond en het is nog even een verrassing wie zijn special guest wordt!”

Wie zou jijzelf in deze rubriek willen zien?

“Ik ben wel benieuwd hoe Marijn Gooskens van Vikings in Tibet zich door zijn ochtend heen sleept!”

Meer Start Up

Nieuwste