“Het moet vooral heel erg veel over drugs gaan”

Hij speelt aankomende week meerdere malen op Eurosonic en heeft afgelopen weekend een nieuw nummer uitgebracht. Lees in deze Start-Up hoe Stuart Mavis zijn ochtend begint!

Wat is het eerste wat er in je aan denkt, als de wekker gaat?
“Een hele slechte gewoonte, namelijk op mijn telefoon kijken! Ik probeer het af te leren, aangezien je in die tijd ook een goed boek kan lezen.”

Wat moet er ’s morgens absoluut niet gebeuren?
“Hoewel ik nooit echt wakker word met een ochtendhumeur, vind ik het wel vreselijk als er geen ontbijt is. Ik heb veel eten nodig en als dat er niet is, word ik chagrijnig. Er moet gewoon brood in huis zijn ’s ochtends!”

Heb je een favoriete wake-up song?
“Meestal draai ik trap: hele vieze hip-hop. Het moet vooral heel erg veel over drugs gaan en er moeten volle dikke 808 basses in zitten. Dit speel ik dan meestal af als ik aan het douchen ben! Vaak zet ik artiesten als Young Thug en Pusha-T op.”

Je bent geselecteerd voor het Grunnsonic programma van Eurosonic. Wat verwacht je ervan?
“Ik hoop dat er veel mensen komen kijken! We hebben veel nieuwe nummers geschreven en die willen we graag laten zien. Verder vind ik het echt super om op al die mooie podia te kunnen optreden.”

Ben je er zenuwachtig voor?
“Dat was ik van tevoren wel, maar nu we zo vaak hebben gerepeteerd hebben, ben ik er eigenlijk wel klaar voor. Toch blijft het spannend en vooral hectisch. Als je er bij nadenkt, is het eigenlijk belachelijk wat er gebeurt. Hoezo worden er meer dan driehonderd acts in de stad neergezet? Sommige bands halen er helemaal niks uit en anderen daarentegen weer heel veel.”

Heb je nog iets wat je deze ochtend met de lezers wil delen?
“Afgelopen zaterdag hebben we onze nieuwe track Ocean bij Pelican Sessions gespeeld! Ikzelf ben er heel erg tevreden over. De visuals zijn supertof en de geluidskwaliteit is ook super. Het nummer gaat over een man die in een auto naar zee rijdt en onderweg waanbeelden krijgt. Hij bezwijkt uiteindelijk onder deze druk.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject  weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Ik weet niet of ik hier echt antwoord op kan geven, want ik ben echt nog aan het begin van mijn carrière!”

Wie zou jij graag een keer in Start-Up willen zien?
“Ik ben wel benieuwd hoe Rueben Millenaar zijn ochtenden als illustrator begint!”

Meer Start Up

Nieuwste