Levensadviezen van Knelis: ‘Maak je niet zo druk, werk af en toe wat harder en luister naar je moeder’

Niels is fotograaf, beter bekend als Knelis. Maar deze boy is veel meer dan een party photo-booth. Hij is organisator van Clash, marketingmedewerker bij ESNS, DJ en levensgenieter. Dus als men vraagt wat hij doet, zegt Niels meestal dat hij gewoon Knelis is. “Jamanneefmanvriendmanbroer.”

Goeiemorgen Niels! Lig je nog lekker in bed?

Ja, man.

Goed geslapen?

Ja

Ben je er klaar voor?

Nee.. Kan het over een uurtje ook nog even?

Ja, natuurlijk! Lekker wakker worden jongen. Bel ik je over een uurtje.

*Belt uurtje later terug*

Gister laat gemaakt?

Lange dag gehad en hard gewerkt. Daarna nog even gechill’d met mijn vriendin.

Wat schiet er ’s ochtends als eerste door je heen als de wekker gaat/of wakker gebeld wordt?

Ik wil nieeeet…

*denkt even na*

Ligt een beetje aan hoe vroeg het is. Vaak draai ik me dan om en kruip ik nog lekker tegen me vriendin aan. Lekker. Ik ga er eigenlijk nooit direct uit. Ik snooze wel een paar keer. Vaak lig ik in halve slaaptoestand te brainstormen over de uitdagingen die de dag of week voor me in petto heeft.

Zo heb ik bijvoorbeeld ook veel goede ideeën voor Clash bij elkaar gedroomd. Weet je dat ik dit interview ook heb gehad, alleen dan in mijn droom?

Oh, hetzelfde interview?

Nee, dat dan weer niet exact, maar het was wel een leuke voorbereiding.

Heb je dan ook een song die je graag op zet om je verder te helpen, ‘s ochtends?

Als ik iets op zet is het rustige muziek. Amara Touree, dat vind ik wel lekker. Als ik wakker word heb ik niet echt zin in drukke, heftige muziek. Ik wil rustig wakker worden. Maar ja, heel vaak luister ik gewoon niks. Even lekker ontbijten of lunchen, en dan thuis aan het werk.

Goed, goed. Gaan we verder! Als je elke dag hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dit dan zijn?

Hmmm… Even denken. Ik moet je wel teleurstellen: Het is geen ontbijtpoeder *refererend naar Lently*. Ik wil het wel eens proberen! Ja normaal gesproken zou ik dan gaan voor.. Een broodje met ei, avocado, tomaat en kaas. En een beetje zuivelspread. Die maakt mijn vriendin altijd zo lekker.

Offuuuh.. Bagel met zalm en creamcheese. Of tricolore mozzarella, pesto en tomaat. Allemaal redelijk licht. Niet teveel. Eerlijk gezegd is het ook een beetje lunch. Uurtje werken, serie kijken en dan mijn mail door. Dan thuis of buiten de deur een hapje doen. Maar net hoe de dag valt.

Stel je hebt een tijdmachine en op één van je reizen kom je de jonge Niels tegen. Wat voor levensadvies geef je hem?

Uuuhhh… Even denken hoor. Ja, ik zou zeggen van uuh.. Doe rustig aan. Over tien jaar, hebben we een tijdmachine. Gewoon alles nog een keer over doen, weetje!

Haha!

Ik zou zeggen, maak je niet zo druk en werk af en toe wat harder. Luister naar je moeder.

Je moeder draagt veel wijsheid bij zich?

Ja, iedereen zijn moeder wel denk ik.

Wat wil je het publiek meegeven?

Nou! Ik ben bezig met de organisatie van Clash, daar moet iedereen naar toe komen. Noorderslag, daar heb ik het ook druk mee aangezien het al volgende week is.

Qua fotografie, werk ik aan een analoge fotografieproject. Maar daar ga ik niet teveel over vertellen. Dat wil ik de tijd geven en ben er nog druk mee bezig. Ik wil niet dat mensen er met het idee vandoor gaan.

Spannend! Die gaan we even checken. Tot slot: wie zou je graag terugzien in deze rubriek?

Mijn alterego, DJ Knelis. Die is helemaal gek! Nee, grappie. Dan ga ik voorrrr… Sven Kramer.

Sven kramer?

Ja.

Waarom Sven Kramer?

Hij is gewoon de beste sporter aller tijden. Zijn eigenwijsheid. Hij wil de beste zijn. Daarom kan hij soms naar over komen. En anders, mijn alter ego vind ik wel een grappig idee. Of.. Kunstenaar Nick Willems, hij doet veel dingen en werkt alleen thuis. Dus ben wel benieuwd naar hoe hij dat in de ochtend aanpakt!

Meer Start Up

Nieuwste