‘Blijf trouw aan je hart’

Pakkend gitaarwerk, enerverende zang en een vette kuif. We hebben het natuurlijk over Jos de Vries. Lees hoe de gitarist en zanger van onder andere VENcE en The Spooks zijn morgen begint.

Wat is het eerste wat er door je heen gaat, bij het geluid van de wekker?
“Oh nee, nu al?! Ik ben absoluut geen ochtendmens en vrees dat ik dat ook nooit zal worden. Sinds ik vader ben geworden, kan ik simpelweg ook niet lang in bed blijven liggen. Mijn dochter is namelijk vaak al wakker, als wij nog slapen. Ons wekken is vervolgens het eerste wat ze doet en dan moet ik er wel uit!”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Onverwachtse zaken. Het liefst wil ik rustig de morgen beginnen met een kop koffie en een sigaret. Dan kan ik even tot mezelf komen, voordat de dag begint.”

Heb je nog een favoriete wake-up song om de dag mee te beginnen?
“Nee, eigenlijk wil ik ’s ochtends helemaal geen muziek horen. Het is niet dat ik de ochtend dan helemaal geruisloos begin, aangezien ik als muzikant zijnde wel muziek in mijn hoofd heb. In het weekend draai ik wel platen met mijn dochtertje. Ikzelf luister de laatste veel naar TaxiWars, maar mijn dochter houdt van harde muziek! Het liefste zet ze System of a Down of Royal Blood op.”

Als je een week lang hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?
“Pfff, wat een lastige vraag! Ik denk dat ik dan toch ga voor een simpele koffie met croissant.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Blijf trouw aan je hart! Dat is naar mijn idee de enige optie die je als kunstenaar/artiest hebt. Tijdens mijn vorige werk als muziektherapeut ontdekte ik na een tijdje dat het niets voor mij was. Muziektherapie is een hele krachtige en waardevolle therapie, maar het paste simpelweg niet bij mij. Ik zie muziek als een prachtig, maar vooral ook een persoonlijk medium. Het voelde voor mij niet goed om het op zo’n manier te gebruiken.”

Heb je deze morgen nog iets wat je met de lezers zou willen delen?
“Begin februari release ik met de band The Spooks onze nieuwe EP ‘Friday’! Het wordt alleen een digitale release en zal bovendien gratis toegankelijk zijn. Via onze Facebook kun je informatie omtrent de EP in de gaten houden.”


Wie zou jijzelf een keer in Start-Up willen zien?
“Erik Hulsof! Hij heeft een hele toffe en eigenzinnige studio, waar hij ongelooflijk veel toffe bands uit Groningen heeft opgenomen. Ik ben benieuwd hoe hij zijn ochtend begint.”

Meer Start Up

Nieuwste