Brood en Engelse TV, maar dan wel na negenen

Hij is werkzaam als voorzitter bij The Bake Shop, maar houdt zich ook bezig met het opzetten van verschillende festivals, zoals Popronde Drenthe en Drentsch Peil. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Evert Hoven. Lees in deze Start-Up hoe hij zijn morgen begint!

Als ’s ochtends de wekker gaat, wat gaat er dan door je heen?
“Het hangt ervan af hoe zwaar de nacht ervoor was! Als het de vorige nacht behoorlijk laat was en ik moet er weer vroeg uit, dan wil ik maar al te graag een paar uur langer in bed liggen. Af en toe gebeurt dat helaas wel eens, maar dan heb ik gewoon verkeerde afspraken gemaakt. Ik ben absoluut geen ochtendmens. Voor negen uur moet je mij absoluut niet storen!”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Onverhoopt wakker gemaakt worden en de koffievoorraad die op is. Van het eerste word ik chagrijnig en zonder koffie kan ik mijn dag niet beginnen.”

Als je een week lang hetzelfde zou moeten ontbijten, wat zou dat dan zijn?
“Naast de koffie ga ik dan simpelweg voor brood. Ik ben een ouderwets broodmens en hoef dan absoluut geen fruitshakes of cereals. Het ontbijt is essentieel voor mijn dag, aangezien het de bodem voor alles is.”

Heb je een favoriete wake-up song?
“Absoluut niet. Omdat ik voor mijn werk heel veel met muziek bezig ben, vind ik het prettig om zonder muziek de dag te starten. Pas wanneer ik in de auto stap, zet ik muziek aan. Daarvoor kijk ik alleen maar televisie. Engelse welteverstaan, want de Nederlandse TV vind ik niet om aan te zien.”

Heb je deze ochtend iets wat je met de lezers zou willen delen?
Mary Confurius! Zij is in mijn ogen een nieuw talent, die volgens mij erg groot gaat worden. Ze heeft een bijzondere stem en heeft daarnaast ook nog eens een bijzonder gitaargeluid. Let op mijn woorden: de komende twee jaar zal zij tot bloei komen.
Naast deze artiest zou ik mensen ook willen aanraden om The Bake Shop op internet te volgen, want daar kunnen ze precies zien welke evenementen we organiseren!”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou zien, wat zou je dan aan jezelf meegeven?
“Hmmm, dat ik misschien toch mijn studie had moeten afmaken! Nee, ik maak maar een grapje. Achteraf gezien heb ik er geen spijt van. Net als iedereen heb ik vroeger genoeg domme dingen gedaan, maar dat vormt je naar mijn idee wel. Ik had dingen anders kunnen doen, maar dan zou ik niet zijn wie ik nu ben. Wat ik vroeger wel of niet heb gedaan, heeft me gebracht waar ik nu ben en daar ben ik erg tevreden over.”

Heb je nog tips voor beginnende bands?
“Spelen, spelen, en nog eens spelen. Of zoals ik het zeg: vlieguren maken. Je moet niet bang zijn om nieuwe nummers te spelen. Speel ze voor je publiek en wacht niet tot ze perfect zijn.”

Wie zou je zelf een keer in Start-Up willen zien?
“Inge van Calkar! Ik ben heel erg benieuwd naar haar ochtendritueel. Sinds kort doet ze haar eigen boekingen als artiest en ik vraag me af hoe ze daarmee omgaat.”

 

Meer Start Up

Nieuwste