Dope ochtendrituelen on the road

Als dj/producer van hiphopformatie Dope D.O.D. is Dr. Diggles vaak onderweg en slaapt hij in hotels en tourbussen. Een ware kilometervreter, dus. Maar hoeveel ochtendrituelen hou je aan deze levensstijl over? Aron sprak Flier Hoog Stoevenbelt vlak voordat hij zijn koffers pakte om richting Oost-Europa te touren.

Wat is het eerste wat er door je heengaat, als ’s ochtends de wekker gaat?
“Het ligt er heel erg aan waarvoor de wekker gaat. Als ik moet uitchecken of een vlucht moet halen, dan kom ik zonder problemen mijn bed uit. Maar stel dat hij afgaat op een ochtend dat ik kan uitslapen, en ik heb de wekker per ongeluk aan laten staan, dan denk ik echt: fuuuuuck! Eenmaal wakker, kan ik namelijk niet meer in slaap komen.”

Wat moet er ’s ochtends absoluut niet gebeuren?
“Stress en rennen. Op tour gebeurt dat helaas best vaak, dan moeten we bijvoorbeeld weer eens een vlucht redden of snel met je brakke bek uit bed komen om de tourbus weer in te springen.

Heb je nog een favoriete wake-up song?
“Het nummer Gotta Get You Into My Life van Earth, Wind and Fire. Als je die ’s ochtends goed op de speakers pompt, dan kun je niet anders dan een super vrolijke dag hebben!

Op welke plek heb je beste ontbijt gehad tijdens het touren?
“Oef, dat is een lastige vraag. Ik kan me niet meteen herinneren waar ik het beste ontbijt heb gehad. Wat ik me wel heel erg goed kan herinneren, is een ontbijt in Toulouse. We speelden daar op een festival en kwamen na een lange nacht uiteindelijk pas om half zeven ’s ochtends in het hotel. Eenmaal binnengekomen zagen we dat het ontbijt al klaar stond en wij hebben met onze dronken kop die hele tafel leeggegeten. Alles, maar dan ook alles was weg!”

Hoe zwaar is het touren eigenlijk?
“Lichamelijk is het soms slopend als je bijvoorbeeld zes shows achter elkaar hebt met weinig slaap en veel reizen, iets wat nou eenmaal af en toe voorkomt. Mentaal is het een stuk minder zwaar. Dan is het eigenlijk gewoon genieten geblazen! Je komt op toffe plekken en je leert heel veel toffe mensen en artiesten kennen.”

Wil je deze ochtend nog iets met de lezers delen?
“We hebben net onze nieuwe videoclip Ready to Die gereleased! Ook droppen we deze maand onze nieuwe mixtape Acid Trap.

Als je jezelf aan het begin van je carrière zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?
“Lastig, maar wat ik altijd zeg is: get a good team. Je moet een goed team om je heen hebben waar iedereen zijn eigen kwaliteiten gebruikt om een vet product neer te zetten. Eigenlijk heb ik verder niet echt veel wat ik aan mezelf kan meegeven. Behalve dan misschien dat ik wat minder moest zuipen en wat meer moest werken!”

Wie zou jij zelf een keer in deze rubriek willen zien?
“Ik ben wel benieuwd naar de ochtend van Walter Flapper, de manager van Noisia! Ik vraag me echt af wat zijn wake-up song is.”

Meer Start Up

Nieuwste