Niels de Jager

Deze week in Start Up: the man, the myth, mister Simplon himself. Niels de Jager

Niels! Hoe drink je je koffie?

Zwart. Why mess with perfection?!

Interessante ochtendroutine?

Ik ben nooit een ochtendmens geweest en dat zal ik ook nooit worden. Ik heb nu echter twee dochters. Indy is 2 jaar en Zyra is 9 maanden. Die hebben andere plannen. Op de achtergrond van een wazige droomwereld hoor ik ze al vrolijk, of niet, de ochtend omarmen. Als ik mazzel heb, laat mijn vriendin mij nog even liggen, totdat ze naar haar werk gaat. Ik doe namelijk de ‘nachtdiensten’, zij die in de ochtend. Ik wil wel graag samen ontbijten. Werken bij Simplon betekent dat ik niet bepaald een 9 tot 5 baan heb. Hierdoor heb ik ‘s ochtends altijd de meeste tijd met de kids en maandag is papa-dag. Er staat dus veel op het programma.

Op welk ontbijt functioneer je het best?

Niet te veel. Vroegah at ik niets en deed het met alleen maar koffie. Aangezien ik nu toch aan de eettafel zit, knaag ik zo’n drie boterhammen weg. Eigenlijk best chill. Ik heb kaas met appelstroop ontdekt.

Heb je een wake-up nummer?

Ik heb jarenlang Snot’s nummer “Snooze Button” als wekker gehad, afgewisseld metBobby McFerrin’s “Don’t Worry Be Happy”. Tegenwoordig heb ik kinderen. Zelfde effect. Als ik de kans heb om met een wekker wakker te worden, doe ik iets met vogeltjes of zo.

Wat wil je deze ochtend met de mensen delen? 

Zorg dat je later niet kan zeggen dat je spijt hebt, omdat je iets niet hebt gedaan. Geniet van het leven en doe alleen hetgeen waar je direct of indirect blij van wordt. Mensen zijn veel te druk met onzin. Natuurlijk wil ik iedereen deze ochtend nog even wakker schudden voor Simplon. We zijn alweer ruim een jaar actief en ik ben enorm blij met de inzet van alle vrijwilligers. De sfeer is geweldig. Er staan ook weer te gekke shows op het programma. Waar ik vooral naar uit kijk zijn die van WaxheadBlack Milk en Splendid met de afterparty Next Movement. Daarnaast gebeurt er nog knetter veel meer en ook na de zomer voorspel ik veel mooie avonden voor de concert- en dance-liefhebbers.

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject weer zou zien, wat zou je jezelf dan meegeven?

Eigenlijk niet veel. Ik heb dingen gehaald met de hakken over de sloot. Soms ben ik er zelfs wel eens in gedonderd, maar vervolgens naar de goede kant gezwommen. Dit heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en ik heb nergens spijt van. Meer rust nemen voor evaluatie en bezinning misschien. Maar dat kan ik mezelf nog steeds meegeven…

Wie zou jij ook een keer graag in Start-up willen zien?

Ik ben erg benieuwd wat Beatrix tegenwoordig ‘s ochtend doet. Maar met alle respect, ik verwacht niet dat ik haar selfie hier binnenkort zal tegenkomen. Om maar ‘the next best thing’ te noemen: kunstenaar Wouter Nijland.

Aron de Jong

Hij mag dan wel de Benjamin zijn van onze redactie, maar deze rode viking deinst terug voor man noch demon. Met doortastende nieuwsgierigheid en vlijmscherpe pen begeeft hij zich in de wereld van het cultureel ondernemerschap.

Meer Start Up

Nieuwste