Rondje bellen met No Shit Sherlock en De Safe Space

podcast-datmag

Vijf weken diep in de intelligente lockdown, wat doe je dan als cultureel ondernemer die zijn brood verdient door voor een publiek te staan? Deejay Irie en Teo stellen de vraag aan twee podiumtijgers: Sherlock Telgt en Lara Harbers.

Als fulltime daddy en tijdelijk werkeloze performer is mijn mattie Deejay Irie goed gehumeurd voor de staat waarin de evenementenwereld nu is. Hoe het gaat? “Ach je weet wel, ups and downs, smiles and frowns!” That’s the spirit!

Reflections

Mijn co-host’s plannen voor een nieuwe toneelshow lopen langzaam maar zeker in de soep. Vorig jaar kreeg Deejay Irie een subsidie die hem op weg zou helpen om een prototype te maken van een audio-visuele performance die hij makkelijk zou kunnen uitbouwen tot een grotere theatershow. Werktitel: Reflections. Hoe het daarmee staat? Hij lacht even. “Het staat… stil. Ik heb er niet meer zoveel aan gewerkt de afgelopen tijd.”

Maar in december heb ik je toch tijdens een Urban House avondje iets zien doen wat heel vet was. Het leek erop dat je al aardig op weg was. “Ja man, dat was een optreden om wat ideeën te presenteren. Dat was niet de show zelf. Ik heb wel wat ideeën over hoe ik het ga aanpakken, maar heb nog niet doorgezet in deze tijden.” Zullen we anders even een rondje bellen? “Laten we dat doen.”

De Safe Space 

Presentatrice Lara Harbers maakt het goed zegt ze. De lockdown veroorzaakte de ze eerst door een emotionele rollercoaster ging, maar dat ritje is nu afgelopen. “Ik kon in het begin niet in slaap komen door al dat negatieve nieuws. Allemaal doemscenario’s speelden zich af in mijn hoofd. Gelukkig is dat nu niet meer zo erg”, zegt ze opgewekt. Nu leest ze veel en heeft een goede lijst van boekentips voor ons.

Daarnaast heeft ze samen met haar partner in crime artiest Abel de Kam sinds 2019 een eigen podcast: De Safe Space. Ken je het niet? Snel checken G. want je kunt daar al je frustraties kwijt door een voicebericht in te sturen naar 0625168598. Fun fact één: de eerste aflevering van de Safe Space is in DATstudiootje opgenomen. Naaaah, je houdt het niet voor mogelijk. Is wel zo. Fun fact twee: de Ridderbaas produceert de sound. Say whuut!

No Shit Sherlock

Als kers op de taart voegen we strijder Sherlock Telgt aan het gesprek. De meer zielen de meer vreugd, je weet toch. MC Sherlock is ook helemaal in de ban van podcasten. Ja ja, maken én luisteren. Zijn nieuwste show heet No Shit Sherlock waarin hij het gesprek aangaat met mensen uit zijn vakgebied. Het blijft een parallel universum dat MC’en.

“Voor de rest heb ik wel een mooi stapeltje boeken hier liggen hoor”, lacht Sherlock na een heel verhaal te hebben verteld over hoe zijn ogen recentelijk zijn genezen van vroege staar. “Ik kan nu eindelijk weer lezen en heb wel wat tips voor je.” Welke dat zijn check je in deze aflevering van Beter Op Papier met Lara Harbers en MC Sherlock.

The Waiting Game – PHOLE

We eindigen zoals we dat de laatste tijd wel vaker doen met een track uit de krochten van de inbox. Al was ik deze keer wel bevooroordeeld want onze oude bekende PHOLE strikes again met een nieuwe vette compositie. Check het zelf aan het einde van deze aflevering. Jouw track in onze podcast? Stuur je muziek naar DATinbox.

Volg PHOLE op Spotify. Credits track: Artwork by: Jannik Buss* Add. drums: Ignacio Ampurdanés Ruz * Add.percussionMarco Díaz* Bass: Troy Ionescu* Trumpet: Esther Fernandez Mata. 

 

Meer Podcast

Nieuwste