BETER OP PAPIER. met Urban House productieleider Alex Tjoelker: ‘Ice-T is mijn favoriete MC, als ik er zo over nadenk’

Alex Tjoelker is productieleider bij Stichting Urban House Groningen (UHG). Daarnaast is hij 2.04 meter lang, speelde vroeger op hoog niveau basketbal, houdt van alles wat met hiphop te maken heeft en is vader van drie kids. Wat een baas.

We komen Alex bijna dagelijks tegen op de gang boven poppodium Simplon. Altijd een krat vol spuitbussen in zijn handen, een stapel canvasdoeken, of een dikke boombox. Alles gaat mee de Urban House-bus in. Immer vriendelijk en highfivend, maar de grote vraag blijft: wie is die lange gast nou eigenlijk?

Passie

Hiphop is Alex zijn passie. “Ik raakte al vroeg in de ban van urban-cultuur toen ik begon met basketballen. De sport ademt hiphop.” Ons gesprek gaat van verhalen over zijn meerdere reizen naar de Verenigde Staten als sociaal maatschappelijk werker na zijn studie aan de Hanzehogeschool, tot aan fun facts over de alle eerste Nike Jordans.

Urban House

Wil je weten waarom Alex zijn werkzaamheden na 15 jaar Urban House nog steeds niet als werk aanvoelen, wat zijn topvijf favoriete mc’s is en hoe UHG zich van een festival ontwikkelde naar een stichting voor hiphopcultuur in Groningen? Hij vertelt het allemaal. Luister en enjoy deze aflevering met Alex Tjoelker.

S/O naar onze matties van HanzeMag, tech-team Eric Imthorn, Jasper Bosgraaf en Irie Weergang, en host Teo Lazarov. Volg ons op Podbean, Soundcloud, Spotify en iTunes. Wees niet skeer, vijf sterren to the max.

Meer Podcast

Nieuwste