BETER OP PAPIER. met Lara Harbers – ‘Ik hou van kletsen, daarom heb ik er mijn werk van gemaakt’

Lara Harbers was ooit leraar Duits, maar na zes jaar ploeteren wist ze het zeker: “Dit is niet wat ik de rest van mijn leven wil doen.” Nu ze eindelijk haar keuze omarmd heeft duikt Lara head first de wereld van de creatieve ondernemer in. Wat ze daar allemaal tegenkomt vertelt ze aan Teo in deze aflevering van BETER OP PAPIER.

Ken je HANS? “Hans wie?” Ik voel het, je haalt je schouders op en schudt van ‘nee’. Maakt niet uit. Mijn gast van deze aflevering kent Hans maar al te goed. Lara heeft zelf de naam bedacht van het debat- en cultuurcentrum van de Hanzehogeschool. Ach ja als je niet uit Groningen komt boeit het ook niet. Het is wel een shout out naar onze matties en partners in crime van HanzeMag.

Lara Harbers

Ik kan mijn kont niet keren in Groningen of ik kom Lara tegen. Als het niet bij onze favoriete pizzeria Buurman&Buurman is, dan is het wel tijdens een voorstelling van het Noord Nederlands Toneel. Ze is een mede-journalist, professioneel kletser en net nieuw in het wereldje van het creatief ondernemen. Dat laatste zou je niet zeggen als je met haar praat, maar toch is het zo.

Zelf beschouwt ze zich als een butje – voor jullie non-noorderlingen, een butje is een gekkie ook wel een kneus. Dat kneus zijn heeft ze weten te omarmen, maar ik ben het daar niet mee eens. Hoe dat debat afloopt verklappen we nog niet.

Werkdruk

Wat we wel uit de doeken doen is dat zowel Lara als ik een verleden hebben met crazy werkdruk. Het moment dat de wereld over je heen walst en je even geen adem kunt halen. Hoe ga je daarmee om? De een pint met z’n OV-chipkaart, de ander legt zichzelf een zieke structuur op.

Dat burn-out niet een onbekende is bij ons creatives moge duidelijk zijn. We vinden dat je er pas aandacht aan mag besteden wanneer de muren op je af komen en de stemmen in je hoofd niet meer te vertrouwen zijn. Tot die tijd is het motto: nobody cares, work harder. Dat is dus niet de juiste aanpak, zoals uit dit gesprek blijkt.

Podcast

Lara toonde interesse in het opzetten van haar eigen podcast en ik daag haar uit om die interesse naar een nieuw level te brengen. Daarom kun je haar in de toekomst verwachten als een occasional co-host. Maar dan moet ze wel die drie gasten meenemen die ze me beloofd heeft. Tot die tijd enjoy BETER OP PAPIER. met Lara Harbers.

Special thanks aan onze producer Jasper Bosgraaf voor het slick maken van onze zwoele etenkauwende strotjes. Mmmmmm…. 

 

 

Meer Podcast

Nieuwste