BETER OP PAPIER. met Walter Flapper – ‘Ik heb wel vaker dingen gedaan die onmogelijk leken’

Wat hebben Nightwatch, De Huilende Rappers, Kraantje Pappie en DATkantoor met elkaar te maken? Het antwoord is onze gast in deze aflevering van Beter op Papier. Peter Pimofeegg van Radio Vrijstaande Pilaster – ook wel bekend onder zijn schuilnaam Walter Flapper, manager van onder andere Noisia – komt een kijkje nemen in zijn oude kantoor. Even checken hoe de vibez zijn zo zes jaar na zijn vertrek.

“Het is echt een trip down memory lane”, lacht Walter terwijl hij wat foto’s neemt van zijn oude kantoor. DATkantoor welteverstaan. De Noisia sticker op een van de radiatoren verraadt het al, hier zat zo’n zes jaar geleden Flapper Management. “Er is weinig veranderd. Misschien is het een klein beetje gezelliger dan vroeger.”

Noisia

Walter is niet meer weg te denken uit de elektronische muziekindustrie. Toch rolt deze man er toevalligerwijs in doordat een dromerige Noisia-producer Nik Roos vergeet zich in te schrijven voor een groepje tijdens een middelbare schoolreis naar Rome. Zo komen de twee elkaar tegen aan het einde van hun tienerjaren en de klik is er meteen. “Soms heb je dat met mensen.”

Walter leert Thijs de Vlieger en Martijn van Sonderen kennen via Nik. Het drietal is al keihard aan het buffelen in de drum ’n bass-scene en ze komen steeds meer in een spagaat tussen productie en management te zitten. Vier keer vragen ze Walter om hen te managen. Vier keer zegt hij ‘nee’. In deze aflevering vertelt hij wanneer hij eindelijk zwicht en ‘ja’ zegt precies zo’n dertien jaar geleden.

Jankende uilen

Vanaf 2006 is Walter Flapper de manager van Noisia. Hij krijgt het vak met babystapjes onder de knie. En dan is het zover, tijd voor uitbreiding. Na een paar bier in de mik belt hij tijdens Eurosonic 2009 Kraantje Pappie op. “Ik vind je 101.Barz gruwelijk”, roept hij. “Je hebt echt management nodig!”

De samenwerking tussen de Noisia-boys is een feit. Dat doet het triumviraat onder een andere naam: Nightwatch. Je kunt hun tracks ook herkennen sinds Daddy. Als je goed luistert hoor je een jankende uil. Dat is de trademark van de producers. “Kraan lag in een deuk toen hij het hoorde.”

Treinkaping bij De Punt

We praten over honkbal en drum ’n bass, maar één onderwerp gaat diep. De vader van Walter, George Flapper, heeft de treinkaping bij De Punt in 1977 meegemaakt. Hij is een van de gegijzelden. George zit negentien dagen in de trein opgesloten samen met de Molukse kapers.

Na de omstreden afloop van de kaping heeft Flapper senior geen haatgevoelens tegenover zijn gijzelnemers. Integendeel zelfs, hij zet zich tot de dag van vandaag in voor de Molukse community.

De Huilende Rappers

Weetje… misschien is het een beetje, een lang tijdje geleedtje, dat De Huilende Rappers weer een nieuw cd’tje, hebben geproduceerd in hun studiootje. Daar gaat verandering in komen en bij verandering hoort nieuwe merchandise.

Wat dacht je van custom made jasjes van dameselftal Groen Geel met de naam J. Kakbek achterop. Slechts zes, dus je moet er snel bij wezen. De hoes en de wats hoor je in deze Beter op Papier. van the man himself Peter Pimofeegg. Enjoy!

S/O naar onze matties van Hanzemag en ons productie tech-team bestaande uit Irie Weeringa en Jasper Bosgraaf. Check ons naast SoundCloud ook op Spotify en Podbean.

 

Meer Podcast

Nieuwste