DATmag Podcast S01E02- Filosofisch Practicus Margit Vegter

Margit Vegter is eigenaar van Bedrijf de Wijsheid. Hierin gaat ze filosofische gesprekken aan met haar bezoekers. Wat dat precies is legt ze me haarfijn uit in deze aflevering. We praten over wat het betekent om te denken over je denken, wat schoon luisteren is en hoe je kunt leren ondernemen vanuit je passie.

Deze episode was oorspronkelijk de eerste echte aflevering van de podcast die Moustafa Boutzamar en ik hebben opgezet. Het geluid van de oorspronkelijke track was echter der mate slecht dat ik het nog dunnetjes heb over gedaan. Dankzij onze geluidsproducent Japperdeklap a.k.a. Jasper Bosgraaf klinkt het alsof er engeltjes in je oor dansen.

Margit Vegter

Margit is een bijzonder persoon. Als afgestudeerd arts besluit ze na haar studie geneeskunde onconventionele paden te bewandelen. In plaats van in een huisartsenmaatschap, collectief of andere ondernemingsvorm te duiken in de medische wereld pakt ze haar spullen en vertrekt ze met haar vriend Cardy naar Afrika.

Zonder plan, zonder visie, gewoon op avontuur. Haar verhalen zijn nog terug te lezen op het blog Het Grote Mensenleven. Wanneer ze na anderhalf jaar terugkomt naar Nederland is de wereld niet meer wat die geweest is. Haar denkbeelden zijn veranderd en haar passie is uitgekristalliseerd. In maart 2018 opent ze officieel haar Bedrijf de Wijsheid.

Ondernemerschap

De manier waarop Margit haar beroep benadert is interessant. In mijn ogen zouden meer ondernemers een open blik moet hebben in wat ze precies doen. We hebben het over hoe ze met haar caravan Wijsheid op Wielen geboekt is op verschillende festivals zoals Lets Gro, Waanzin Festival en Paradigm en wat ze daar precies doet.

Haar geheime wapen? Kopjes koffie drinken. Dat levert haar nog steeds het meeste succes op. Zo ontmoette ze door deze aanpak liefdesbrievenschrijfster Lieke van den Krommenacker. Dit leverde haar een interview in Flow Magazine op en een nieuwe vriendschap.

Meer woorden maak ik er niet aan vuil. Check het zelf hieronder en enjoy: Margit Vegter.

Meer Podcast

Nieuwste