DATmag. Podcast – Electro doom metal, 90s hiphop vibes, en artsy fartsy shizzle

DATmag podcast

DATmag. Podcast aflevering één staat in het teken van muziek. Wen er maar aan, want vanaf dit seizoen zijn Deejay Irie en Teo helemaal klaar met interviews en helemaal into tracks. We laten onze boys daarom ook helemaal los op alle pareltjes die gedurende de zomer de inbox hebben gevuld.

Een nieuw seizoen van DATmag. Podcast, nieuwe kansen. “Waarom gooien we onze podcast niet helemaal om, Teo? Ben je niet een beetje klaar met die lange interviews?” Een terechte vraag van mijn mattie Deejay Irie. Na twee jaar en zestig afleveringen hebben we deze vorm wel uitgespeeld. Maar wat moeten we dan? “Muziek, man!” Right you are Irie. En wat vindt EPIC eric hiervan? “Doen!”

All Are To Return – Bare

Het concept is simpel. Jij mailt ons je muziek en wij geven onze ongevraagde mening erover en draaien een track. Durf je het aan? All Are To Return kon het niets schelen en het Groningse doom-electro duo verblijdde ons met hun nieuwe EP. Wat een klote herrie zeg! Wel van de beste soort. Wil je een kijkje nemen in een dystopisch universum dat zomaar de poort naar de hel zou kunnen zijn? Check dan deze plaat.

“Ik vind het gruwelijk man”, zegt Deejay Irie na de track Bare. “Maar ik weet niet helemaal wat ik ermee aan moet.” Gewoon in je livestreamsetje draaien. “Ja, dat denk ik niet. Nogmaals… vette shit.”

EAUXMAR – Juxtaposition

Weet jij hoe je deze naam uitspreekt? Irie en ik tweaken wat en dan valt het kwartje… “Ooooh! Omar. Lekker dan.” De 19-jarige producer uit Amsterdam dropte deze zomer zijn nieuwste werk. Juxtaposition is een plaat vol van dik geproduceerde beats met een lekker R&B vibe. Denk James Blake, Four Tet met een vleugje Kanye West. We dig it. “Deze zou ik wel zo kunnen draaien in een mix. Lekker hoor”, aldus Deejay Irie.

Amusia Orkest – Artemisia Vulgaris

Kennen we Rooie Waas nog? Oh ja zeker wel. Altijd spannende muziek, niet voor iedereen weggelegd, als een goed gerijpt stukje Franse schimmelkaas. Daarom waren we blij dat producer Gijs Borstlap na het einde van Rooie Waas toch nieuw werk maakt en het ons stuurt. En wat voor werk. Pak een vleugje kunstzinnigheid, mix het met wat botanica en top het af met ASMR. Het resultaat is de track Artemisia Vulgaris.

Tommy Lazarus X SKAV X Drico Lighthart – Stoker

Fort Buku staat niet stil. We zijn fan van dit Utrechtse label van SKAV waar Drico Lighthart en Tommy Lazarus mee samenwerken. De track Stoker is dan ook een pareltje. “Als je verwijst naar Paul van Loon en shit dan raak je bij mij al een weke plek”, lacht EPIC eric. En zo is het. “De plaat heeft ook echt die Drico vibes”, zegt Irie. Wat zijn die dan? “Ik weet het niet man, maar ik hoor het wel gelijk. De productie van RED is sowieso heel vet.”

DATmag. Podcast

Luister naar de hele podcast voor nog meer pareltjes. Denk je nou: “Hey ik maak ook dikke tracks die ik graag wil laten horen aan deze twee weirdos.” Good for you! Stuur ze naar datmagpodcast@gmail.com en we zien er op toe dat ze gedraaid worden. Of we ze leuk vinden? Tja, daar kunnen we geen beloftes over maken.

 

Meer Podcast

Nieuwste