Joost Dijkema en het geheime omelet recept

Deze morgen belt Aron met de virtuoze fingerpickgitarist Joost Dijkema om te vragen naar zijn ochtendrituelen.

Wat is het eerste waar je aan denkt, als ’s ochtends de wekker gaat?

“Dat verschilt per dag, maar deze ochtend dacht ik: wat heb ik toch een leuke vrouw naast me liggen.”

Wat moet ’s morgens absoluut niet gebeuren?

“Me verslapen voor een belangrijke afspraak, want dan begint de dag meteen stressvol. Ook hou ik er niet van als ik ’s ochtends wakker word en mijn hele huis een rommeltje is. Ik hou er wel van als het ’s ochtends aan kant is en ik opgeruimd de dag kan beginnen.”

“Nu vraag jij je waarschijnlijk af: is dat vanmorgen ook zo? Nee, want op het moment staan er meer dan driehonderd lp’s verspreid door mijn huis.”

Heb je nog een favoriete wake-up song?

“Eerlijk gezegd zet ik ’s ochtends niet zo snel een muziekje op. Wanneer ik dat wel doe, is het vaak een of andere country artiest als Gene Clark of John Renbourn.”

Als je een hele week hetzelfde ontbijt zou moeten eten, wat zou dat dan zijn?

“Zonder twijfel een goed omelet naar eigen recept! Allereerst leg ik een plakje ham in de pan, daarop twee eieren en om het af te maken nog een plak kaas. Vervolgens gaat het deksel erop en laat ik het rustig sudderen totdat het klaar is om te eten.”

“Als drinken neem ik dan nog een glas jus d’orange en een kopje koffie. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en volgens mij kun je op deze manier de dag niet veel beter beginnen.”

Als je jezelf aan het begin van je carrièretraject zou tegenkomen, wat zou je jezelf dan meegeven?

“Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik het wat rustiger aan had moeten doen met de drank en meer mijn hoofd erbij had moeten houden. Het vele drinken heeft mij als artiest zijnde redelijk tegengehouden.” 

“Tegelijkertijd hebben deze gebeurtenissen er wel toe geleid dat ik Sacred Revelations heb kunnen maken. Ze vormden namelijk de inspiratie tot mijn eigen wederopbouw. Ik voel me nu een stuk vrijer nu ik niet meer afhankelijk ben van drank.”

Heb je deze ochtend nog iets wat je met de lezers wilt delen?

“Vanaf vandaag is mijn album Sacred Revelations op vinyl te koop! Mochten mensen die willen, dan kan dat via twindimensionrecords.bigcartel.com, joostdijkema.bandcamp.com of bij de lokale platenzaak.”

Naar wiens ochtendrituelen ben jijzelf benieuwd?

“Ik ben wel benieuwd hoe Harmen Ridderbos en Heta Salkolahti van Town of Saints hun ochtenden beginnen!”

Meer Start Up

Nieuwste