Angelo White wint een Oscar, wat een baas

Twee maanden geleden belden we met Angelo White omdat hij op het punt stond zijn eerste korte film Sorice te releasen. Gisteren spraken we hem opnieuw, omdat ‘ie een Oscar (!) heeft gewonnen voor zijn werk aan The Jungle Book. 

Dat de Nederlandse Angelo White deel uitmaakte van het team dat een een Oscar gewonnen heeft voor The Jungle Book kan je niet ontgaan zijn. Overal kwam hij voorbij: De Wereld Draait Door, FunX, RTL Boulevard en vandaag staat hij ook met een dik stuk in het Algemeen Dagblad.

Angelo gaat fucking heerlijk op het moment. Bizar hoe snel zoiets kan gaan. We vroegen hem hoe en wat.

Yo Angelo! Alles goed?

“Ja gaat lekker man. Beetje moe nu, want ik kom net terug uit L.A. Maar naast een dikke kater gaat het verder prima!”

Mooi zo! Zag je het aankomen?

“Nee niet echt. Het is net een droom. Ze hadden van te voren wel gezegd dat we een dikke kans zouden maken, maar ja Star Wars deed ook mee. Vorig jaar verloor Star Wars van Ex-Machina. Dat had niemand toen verwacht. Dus ik dacht zelf dat ze dit jaar wel zouden winnen.”

Wat betekent het voor je?

“Het is een enorm compliment natuurlijk. Ik werk al heel lang aan die visual effects en nu wordt het echt helemaal gehypt. Op zich is het niet alleen leuk voor mij, maar ook voor anderen die zulke dingen maken.”

Hoe is het om bij de uitreiking aanwezig te zijn?

“Waanzinnig! Je zit daar met allemaal bekende mensen die samen Hollywood maken. Het is echt een eer. Echt heel vet.”

Zat je er ook bij toen die fout gemaakt werd?

“Ja ik zat daar gewoon bij. Dat was heel apart. Toen La La Land genoemd werd zag ik dat er allemaal bewakings-mensen naar het podium toe liepen. Ik dacht toen van what the fuck is er nu weer aan de hand.”

“Uiteindelijk kwam er iemand van La La Land vertellen dat er een fout gemaakt is en dat Moonlight gewonnen heeft. Toen was er heel veel geroezemoes. Maar het feestje daarna was iedereen toch leuk en aardig en hing er wel een leuke sfeer.”

Wat vind je daarvan eigenlijk, dat Moonlight gewonnen heeft?

“Ik ben zelf niet echt fan van La La Land. Het genre spreekt mij niet zo aan. Maar Moonlight heb ik ook gezien en ik vind het een hele goede, geloofwaardige film. Een terechte winnaar.”

Heb je nog celebrities gespot waarvan je dacht: zo die zijn klein in het echt?

“Nee viel mee. Denzel Washington is trouwens wel een boom van een vent. Ik dacht dat hij iets van 1.70 m zou zijn, maar die is dus best wel groot in het echt.”

Wat was jou rol precies bij Junglebook?

“Ik was een senior visual effect artist. Dat betekent dat ik alle beelden aangeleverd krijg en ik daar één geheel van maak. Mijn taak is dus om alles ‘echt’ te laten lijken.”

In dit filmpje wordt wel duidelijk wat Angelo precies doet.

Hoe gaat het met je eigen projecten?

“Dit geeft het wel een boost natuurlijk. RTL Boulevard en de Wereld Draait Door en het AD hebben Sorice allemaal genoemd.”

“Maar ik heb een nieuwtje voor je: Mother of Children wordt als eerste gemaakt. Dat is die horror film waar m’n vriendin en ik het verhaal voor geschreven hebben. We hebben dat opgestuurd naar een producer en die vindt het super vet. Het verhaal is nu goedgekeurd en dat is een grote stap. Nu zijn we bezig om het script af te maken, dat is hopelijk eind dit jaar klaar en dan kunnen we begin 2018 de beelden gaan schieten.”

Echt sick man, dat al die programma’s je nu ook opgepakt hebben.

“Het gaat nu snel inderdaad. Twee maanden geleden waren jullie de eersten die een interview met me deden.”

Daar zijn wij dan weer trots op! Tot slot: Hoe was het feestje na de overwinning?

“We zijn eerst naar een afterparty gegaan in Bevery Hills. Daar was echt iedereen. Alle hotshots waren aanwezig.  Jason Statham, Jennifer Anniston, noem maar op. Later zijn we nog naar een nacht club gegaan waar Justin Bieber ook was. Daar liep ik dus gewoon tussen een beetje gezellig te doen.”

Lekker hoor! Klinkt goed. Geniet ervan! We blijven je volgen!

“Thanks! Je kunt me nu trouwens ook volgen op mijn YouTube kanaal want ik ga samen met mijn vriendin vloggen. Nog een primeurtje dus!”

Gaan we zeker doen!

 

Meer In gesprek met

Nieuwste