Angelo White werkt mee aan de grootste blockbusters ter wereld

Angelo White (25) komt uit Almere en vliegt de hele wereld over. Hij werkt mee aan films die jij gezien hebt. Sick.

Afgelopen week kregen we een mailtje binnen van Angelo. Of we even naar zijn nieuwe korte film Sorice wilden kijken. Natuurlijk willen we dat, we houden wel van een futuristische short op zijn tijd.

Sorice vertelt een duister sci-fi verhaal over een jonge vrouw. Ze komt er achter dat ze een bijzonder connectie heeft met een robot. Vette shots, dikke VFX en zware bass geluiden. Kortom: ziet er modder vet uit. Meer gaan we niet verklappen.

Maar wie is Angelo, waar komt hij vandaan en hoe komt het dat hij met zijn 25 jaar al zulke brute shit doet? Only one way to find out. We belden hem op.

Yo Angelo! Allereerst hoe kom je bij DATmag terecht?

“Ik kwam toevallig op jullie site en vond het er vet uitzien, dus ik dacht: die stuur ik een mailtje.”

Logisch! Vertel eens, wie ben je en wat doe je?

“Ik ben begonnen als een visual-effects gastje. Op mijn negentiende deed ik auditie voor de Nederlandse Filmacademie, maar daar werd ik niet aangenomen. Ik heb toen die zelfde showreel naar de Vancouver Film School in Canada gestuurd. Daar werd ik wel toegelaten.”

“Ik heb daar een jaar gestudeerd. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans mijn showreel op een evenement van the Mill te laten zien. The Mill is een studio in Londen, die high-end visual effects maakt voor films, games en reclames.”

“Daar waren ze blijkbaar onder de indruk van mijn werk. Ze zeiden dat ik na mijn afstuderen bij hen kon komen werken. Dus na één jaar school ben ik daar heen gegaan.”

Hoe was het in Vancouver?

“De eerste weken waren zwaar. Ik was net net negentien en kende niemand. Aan het begin dacht ik wel what the fuck doe ik hier, maar na een tijdje leer je mensen kennen en werd het heel erg tof.”

“Het was ook niet zo’n Amerikaanse school waarbij je zeg maar op de universiteit woont. Ik had mijn eigen appartement en kon 24 uur per dag de school binnenlopen. Daar heb ik uiteindelijk heel veel geleerd.”

En toen ben je dus naar London gegaan, wat deed je daar precies?

“De eerste film waar ik aan werkte was Snow White and the Huntsman. Ik was toen echt een beginner. Beetje dingen uitmaskeren en zo.”

“Maar ik kreeg steeds meer ervaring en er werd gevraagd naar Nieuw Zeeland te gaan. Daar heb ik aan the Hobbit en Dawn of the Planet of the Apes gewerkt.”

“De laatste films waar ik aan werkte zijn Jungle Book, de GVR en Mazerunner. Hier heb ik vooral de omgevingen voor gedaan.”

soricescreenshot
Still uit Sorice

Vet! Ik heb Jungle Book gezien. Die film ziet er echt heel goed uit.

“Ja daar ben ik trots op. Dat was echt een uitdaging. Die film brengt het juiste gevoel over.”

Waar ben je het meest trots op?

Met Dawn of the Planet of the Apes zijn we genomineerd voor een Oscar voor beste visual-effects. Ik heb vooral veel aan de laatste scene gewerkt. Daar ben ik echt trots op.

Wat heb je daar precies gedaan?

“Ik maak één geheel van alle verschillende lagen die ik aangeleverd krijg. Ik krijg bijvoorbeeld shots van explosies, instortende gebouwen en honderden geanimeerde apen. Die beelden voeg ik dan samen tot één shot. Mijn taak is dus om het ‘echt’ te laten lijken.”

Tof. En nu maak je dus je eigen film.

“Ja. Ik wilde altijd al het hoogste niveau doen. Dat heb ik uiteindelijk ook bereikt. Daarom wilde ik de stap nemen om mijn eigen film te produceren. Ik heb toen Sorice gemaakt.

“Een motion picture scout van CAA (Creative Artist Agency) uit L.A. heeft mij toen benaderd. CAA heeft de grootste regisseurs onder zich. En ze wilden mijn film zien. Ik ben toen gelijk met mijn hele hebben en houden naar L.A. vertrokken. Toen ik mijn film daar vertoonde, werden ze omver geblazen.”

“Daar heb ik ook de link gelegd met producer Philip Westgren. Zijn productie maatschappij is verantwoordelijk voor veel grote films zoals, Pacific Rim, Man of Steel, Watchmen, Die Hard en Hellboy Franchise. Die gaan dus ook meehelpen aan Sorice. Met hem ben ik nu met de film bezig.”

Klinkt goed. Wat gaat zo’n film als Sorice eigenlijk kosten?

“Veel. Ik had een gesprek met de producer van Fast en Furious. Hij zei: dit is je eerste project en het ziet er uit als een film van 100 miljoen. Dit gaat een studio niet aan je geven, omdat je nog niet de ervaring hebt.”

“Dus het idee is helemaal ready, maar we proberen het nu voor een budget van 8 tot 12 miljoen te maken. Dat betekent dat de basis van de film niet heel erg leunt op visual-effects, maar zich meer focust op het verhaal. Maar het wordt nog steeds heel vet. Beetje zoals ze dat bij de eerste Maze Runner hebben gedaan.”

8 tot 12 miljoen?! Word je er zelf ook rijk van?

“Nou ja rijk… Ik kan er wel goed van leven. We gaan de film zonder studio maken. Dat houdt in dat de producer zelf het geld gaat regelen bij investeerders. Daarmee maken we dan de film. Op deze manier verdien ik meer geld dan dat ik het bijvoorbeeld aan Universal zou verkopen.”

mocposter
Poster voor Mother of Children. Een andere film waar Angelo mee bezig is.

Maar is het niet vet bijzonder dat je in eens met al die producers in L.A. om tafel zit?

“Ja man! Ik was echt in shock. Ik had die film gewoon onder de douche bedacht. Ik dacht leuk: dat ga ik even doen. Nooit gedacht dat het zo zou uitpakken. Dat is echt heel tof.”

Hoe lang ben je bezig met Sorice?

“Meestal duurt zo’n project rond de vier jaar. De meeste tijd zit in het schrijven van het verhaal en het vinden van investeerders. Dat kost bij elkaar ongeveer twee en een half jaar. Daarna ga je pas beelden schieten en de film echt maken. Ik denk dat ie in 2019 uitkomt. ”

Wat ga je aankomende tijd allemaal doen?

“Ik ga keihard werken aan het verhaal van Sorice. Daarnaast wil ik me vooral focussen op regisseren en me nog meer bezig houden met eigen creaties.”

“Zo heb ik in L.A  samen met mijn vriendin een horror film bedacht: Mother of Children. De short hiervan heb ik in september geschoten en is net afgerond. We zijn nu bezig om het verhaal er omheen te schrijven. Het is de bedoeling dat we dit project ook gaan pitchen in Hollywood bij verschillende producers. De short zal midden januari worden gereleased.”

“Een paar jaar geleden ben ik ook mijn eigen visual effects studio begonnen. Met Division Cinematic hou ik me voornamelijk bezig met commercials en music video’s. Genoeg te doen dus!”

Tot slot. Heb je al crazy Hollywood stories meegemaakt?

“Nee valt mee! Ik heb nog geen hele gekke feesten bezocht of zo. Maar het is wel te gek dat ik bijvoorbeeld tijdens het werken aan The Hobbit regisseur Peter Jackson heb ontmoet. Hij woonde in Nieuw Zeeland bij mij om de hoek.”

Thanks Angelo we blijven je volgen!

Sorice komt 22 januari uit. Natuuuurlijk gaan we de link delen zodra het online staat.

Meer In gesprek met

Nieuwste