Songfestival streaker en vijf andere, klassieke vleespakken

streaker

Wie de afgelopen dagen niet onder een stoeptegel heeft gelegen, kent hem: de Songfestival streaker. Volle maan, live op internationale televisie. Maar hij is natuurlijk niet de eerste die kiest voor een shortcut naar fame. En al helemaal niet de meest indrukwekkende.

Bekend worden is voor velen een droom. Hoe dan? Door hard werken, goede timing, de juiste connecties en een beetje geluk misschien. Grote kans dat het alsnog een lange weg wordt, vol tegenslagen. Toch is er een kortere route: streaken. Soms om een statement te maken, vaak om te trollen.

Hoe dan ook: een vermakelijk fenomeen. Vandaar dat we vijf voorbeelden op een rijtje hebben gezet. Niet om een statement te maken, maar gewoon voor de leuk.

Eurovisiesongfestival streaker

De Australische fan blijkt geen Australische fan, maar een Oekraïense streaker. Vitalii Sediuk is de naam van de professionele troll. Verbannen uit de VS na een reeks van incidenten, waaronder het belagen van Brad Pitt en Kim Kardashian. Kortom: koud of niet, de branieschopper heeft een flinke kerfstok.

Ninja streaker

Keihard trainen en door de voorrondes komen. In American Ninja Warrior proberen deelnemers zo snel mogelijk een hindernisbaan af te leggen. Prijs: geld en eeuwige roem. Deze naakte molrat heeft poep aan de voorrondes en elleboogt zich langs de kandidaat die op het punt staat zijn run te doen. Gecensureerd, want DATmag is godverdomme voor alle leeftijden.

Vegan streaker gegrepen door een leeuw

Duidelijk gevalletje van ‘een statement willen maken’. En eerlijk is eerlijk: dierenleed is een prima reden om op ludieke wijze aandacht te vragen op nationale t.v. Dat de heldhaftige tarzan, enkel gehuld in een lendendoekje rechtstreeks in de klauwen van De Leeuw loopt, was niet helemaal voorzien. Allemansvriend Paul vindt de actie lafjes en laat de vegan streaker tot het naadje gaan. (Actie op 01:00)

Snookerchick

Waar was jij tijdens de Masters Finale Snooker in 1997? Waarschijnlijk in de zandbak zachtzand verkopen per kilo. Goeie handel was dat. Wij zaten in ieder geval niet aan de beeldbuis gekluisterd om O’Sullivan vs Davis te kijken.

Lianne Croft had een goede reden om à la Eva #eerstevrouwopaarde #blijfmetjepotenvandieappel de boel wakker te schudden: “the show was depressingly boring at that point”. Een zeldzaamheid bij snooker.

Sander – trybeforeyoudie – Lantinga

Sander Lantinga: je houdt van hem, of je vindt het een sukkelbutje: Vooral door de ultraflauwe woordgrappen in Klusjesmannen zijn wij toch fan van de oude BNN-strijder. Het programma Try Before You Die zorgde ervoor dat meneer Lantinga heel even een internationale held werd. Of een goedkope, radslag makende aandachtshoer. Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Petje af voor Sander. De rest mag je aanhouden. (Actie op 01:45)

Streaker in opleiding

Last but nog least: de falende streaker. Deze gozer heeft eindelijk genoeg moed verzameld om te shinen op de plaatselijke tennisbaan, om vervolgens keihard te falen. Het gebrek aan een groot podium wijst in eerste instantie niet op een poging tot eeuwige roem. Toch geniet deze faalhaas heel wat bekendheid op het wereldwijde web. Een mooie afsluiter van onze lijst.

Meer Lifestyle

Nieuwste