Roelie viert verjaardag met nieuwe EP en die is vet mooi

Roelie was gisteren jarig en vrijdag bracht ‘ie zijn nieuwe EP uit: Brouwer en Haak. Volledig geproduceerd door Bananaz en in onze ogen een absoluut pareltje. We belden de rapper om hem te feliciteren. Toen we hem toch aan de lijn hadden, stelden we Roelie gelijk wat vragen. Over de plaat en waar hij nu allemaal mee bezig is. 

Yo Roelie gefeliciteerd!

“Dankjewel man.”

Alsjeblieft man! Wat ben je nu aan het doen?

“Ik zit nu in de auto. Vanavond optreden in Utrecht op By The Creek Festival. Is wel tof. Er komt van alles wat.”

Aight. Vertel eens wat over je EP.

“We hebbend die EP vorig jaar gemaakt voor m’n verjaardag, maar hij kwam niet op tijd af. Het gaat over een moderne relatie tussen een jongen en meisje. Het meisje is heel erg ouderwets opgevoed en komt uit een christelijk gezin. De jongen is van buitenlandse komaf.”

“Ze leren elkaar kennen via internet en worden verliefd. Het is een kort verhaal, van het prille begin, tot het einde.”

Oh, dus het loopt niet goed af?

“Nee. Geen happy ending. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het de moeite niet waard was. Alles begint en eindigt. Dat is de waarheid van het leven.”

Diepe dingen. Ga je nu meer op die toer?

“Nee juist niet. Aankomende liedjes worden simpel. Nou ja, simpel. Meer makkelijk te begrijpen. ”

Hey trouwens, hoe oud ben je eigenlijk geworden?

“Zesendertig.”

Wat? Dat had ik je niet gegeven man! Voel je je oud in de hiphop scene?

“Ik heb een oude ziel. Dus ik denk dat veel jongeren mijn muziek niet meteen begrijpen. Ik gebruik hetzelfde medium en ingrediënten als de muziek van nu, maar de teksten gaan dieper.”

“Ik wil niet zeggen dat jonge mensen dom zijn, maar ik denk dat veertienjarigen nog niet met deze dingen bezig zijn. Een vriend van mij omschreef mijn muziek wel mooi. Hij noemde het VPRO-trap. En dat klopt wel een beetje.”

Eens. Wat ga je aankomende tijd allemaal doen?

“Voor het nummer Trots Op Je gaan we een een clip maken met beelden van Instagram, voor Instagram. De video wordt in drie delen opgesplitst en wordt dus ook op Instagram gereleased.

Heeft Haché de video’s weer gemaakt?

“Nee man, dit keer doen we het zelf. Hij gaat namelijk naar Spanje toe.”

Tot slot: hoe ga je vanavond je verjaardag vieren?

“Ik vind het al super leuk om met mijn bandleden op weg te zijn naar een festival. Daar kijk ik dus nu naar uit. Vanavond heb ik een optie om een feestje te bezoeken, maar ik moet nog even kijken of ik dat wel ga doen. Ik ben eigenlijk een huismus geworden. Ik ga liever thuis chillen. Met jonko. Maar zet dat er maar niet in, want er lezen kinderen mee toch?”

Nee man, tuurlijk niet. Alleen maar millennials hier zo.

 

Meer In gesprek met

Nieuwste